Neatlaikė karo siaubo: Avdijivkoje tragiškai mirė šešiametė

Prieš 1 metus 74

Apie mergaitės mirtį laidos „Espresso“ eteryje pranešė Avdijivkos civilinės-karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas. Vėliau išsamesne informacija ir vaizdo įrašu, kuriame nufilmuota Ela, per „Facebook“ pasidalijo savanoris Vladas Machovskis.

„Avdijivkoje tebėra maždaug 2,5 tūkst. gyventojų, įskaitant vaikus. Naktį mirė 6 metų mergaitė. Preliminari mirties priežastis – širdies smūgis. Mergaitė su senele gyveno Avdijivkoje. Jos motina šiuo metu uždarbiauja užsienyje, o tėvas – miręs. Vakare mergaitei pradėjo tirpti rankos ir kojos, tačiau ji niekam nieko nesakė. Deja, nėra jokio įstatymais numatyto mechanizmo, leidžiančio priverstinai išvežti vaikus iš miesto. Mes nuolatos kreipiamės į deputatus ir reikalaujame, kad toks įstatymas būtų priimtas. Juk dėl tėvų aplaidumo vaikai patenka į pavojų“, – aiškino V. Barabašas.

Savanoris nurodė pažinojęs tą mergaitę. Jis teigė matęs ją sėdinčią rūsyje kartu su seneliu ir močiute. Vaikas tada prisipažino, kad jam baisu. Deja, Elos giminaičiai nesutiko evakuotis, nors jiems buvo siūloma išvykti ir išgelbėti vaiką.

„Po kurio laiko vėl ten apsilankiau, įtikinėjau, kad reikia evakuotis, tačiau jie nepanoro. Per šeštąjį mergaitės gimtadienį atvežiau tortą ir dovaną, tačiau globėjai diskretiškai atsisakė leisti man susitikti su mergaite. Vėliau jie persikėlė į Senąją Avdijivką. Aš nuvykau ir ten, bet susitikti su vaiku nebuvo leista... Jaučiu siaubingą skausmą. Vos porą kartų matytas vaikas sudrebino sielą. Mergaitė žiūrėjo didelėmis, patikliomis akimis... Kaipgi išgelbėti tuos vaikus?“ – parašė V. Machovskis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą