Neapsigauti raginęs G.Žibėnas: man patiko, kad žaidėjai nešventė, tuo pasireiškia branda, kurios kartais trūksta

Prieš 1 metus 59

Vilniaus „Rytas“ užtikrintai įveikė Salonikų PAOK klubą ir taip sėkmingai pradėjo Čempionų lygos įkrintamųjų seriją iki dviejų pergalių.

Treneris Giedrius Žibėnas po rungtynių neskubėjo džiaugtis, pasak jo, laukia sunkus mūšis Salonikuose.

„Gera pergalė. Rungtynės buvo gynybinės, kontroliavome jas, gerai kovojome dėl kamuolių. Kas svarbiausia, kad gerai kontroliavome emocijas, ko nedarėme keleriose iš pastarųjų rungtynių. Tai turime neštis ir į kitą mačą“, – sakė treneris.

– Prieš rungtynes minėjote, kad šiandien didžiausia jūsų žvaigždė bus komanda. Kiek svarbu buvo sulaukti kiekvieno indėlio?

– Labai svarbu, kad tai komandinė pergalė, dar svarbiau, kad visi įdėjo indėlį gynyboje. Stabdyti varžovų lyderius nėra lengva, jie gali užsikurti. Pastarosiose 3 rungtynėse jie turėdavo 15 taškų atsilikimą po dviejų kėlinių, bet vis sugrįždavo arba net laimėdavo. Puolime matome, kad niekas nepelnė daugiau 14 taškų, mes laimime dideliu skirtumu. Smagu metus pradėti taip, norisi neštis tai į kitą mačą, nepriklausomai nuo varžovo.

– Kiek balanso trūksta energija pastaruoju metu spinduliuojančiam Fridrikssonui?

– Paminėsiu ne tik jį – visus gynėjus. Buvo vienas iš planų, kad gynėjai būtų agresyvūs, atakuotų varžovų aukštaūgius. Sukūrėme daug „du prieš du“ atakų, puolime galėjome atrodyti dar geriau, Elvaras yra mūsų motoriukas, kartais gal ir persistengia. Šiandien neradome gerų perdavimų į kampus, varžovai eidavo padėti net iš stipriosios pusės. 18 klaidų irgi nepuošia puolimo. Bet viską, kas nepavyko puolime, ištaisėme gynyboje.

– Po tokios pergalės bus svarbu neužsiliūliuoti antrosiose rungtynėse?

– Tikrai žinome, kaip sunku bus Graikijoje, kokie karšti bus sirgaliai, o komanda – įsižeidusi. Šansai laimėti ten yra 50 prieš 50, PAOK stipri komanda, neapsigaukite. Šiandien sužaidėme gerai, bet tai nieko mums neduoda. Man labai patiko, kad rūbinėje nebuvo atsipalaidavimo, žaidėjai nešventė, tuo ir pasireiškia branda, kurios mums kartais trūksta.

„Ilgoji pertrauka“: Singletono ir Thomaso kaina, alų mėgę krepšininkai, Šaro sugrįžimas į Kauną ir kaip vyksta derybos su žaidėjais

Skaityti visą pranešimą