NBA naujokų biržoje – trijų lietuvių paraiškos

Prieš 1 metus 72

NBA paskelbė 242 žaidėjų, kurie pataikė išankstines paraiškas į naujokų biržą sąrašą, o jame atsidūrė ir trys lietuviai.

Paraiškas į 2023 m. NBA naujokų biržą pateikė Ąžuolas Tubelis, Liutauras Lelevičius ir Mantas Rubštavičius.

21-erių Ą. Tubelis šį sezoną praleido NCAA ir žaidė Arizonos „Wildcats“ ekipoje, su kuria pateko į NCAA „Kovo beprotybę“, bet iškrito jau pirmajame rate.

211 cm ūgio krepšininkas šį sezoną NCAA lygoje rinko 19,8 taško, 9,1 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvių perdavimų statistiką. Jis buvo išrinktas į antrąjį NCAA simbolinį penketą.

19-metis L. Lelevičius šį sezoną žaidė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipoje, su kuria tapo NKL čempionu.

Krepšininkas buvo išrinktas į simbolinį geriausių penketuką, išrinktas geriausiu jaunuoju krepšininku (gimę 2001 m. ir vėliau, paskelbtas labiausiai patobulėjusiu lygos krepšininku.

Jis šiame NKL sezone vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 3,7 kamuolius, atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 16,2 naudingumo balo.

Tuo tarpu 20-ies M. Rubštavičius šiame sezone žaidžia Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ komandoje.

LKL pirmenybėse krepšininkas vidutiniškai renka po 7,3 taško, atkovoja po 1,9 kamuolio, atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 6,7 naudingumo balo.

Europos taurėje M. Rubštavičius vidutiniškai pelnydavo po 4,4 taško, atkovodavo po 1,5 kamuolio, atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 4,5 naudingumo balo.

Skaityti visą pranešimą