NBA legenda pasitraukė iš „Pacers“ vadovybės

Prieš 1 metus 71

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) legenda Larry Birdas nusprendė pasitraukti iš aktyvios rolės Indianos „Pacers“ organizacijoje.

Ekipos prezidentas Kevinas Pritchardas patvirtino, kad L.Birdas jau kurį laiką neprisideda priimant sprendimus.

„Taip, jis nebėra aktyvus, bet žiūrėkite, Larry yra geras mano ir trenerio Ricko Carlisle‘o draugas. Kai tik mums reikės pagalbos, žinosime, kur jos ieškoti. Jis visada pasiekiamas“, – portalui „Fieldouse Files“ teigė K.Pritchardas.

Larry Bird no longer has an active role with the Indiana Pacershttps://t.co/cIWDXurABo

— Fieldhouse Files With Scott Agness (@FieldhouseFiles) July 25, 2022

L.Birdas gimtojoje Indianoje darbavosi ilgiau nei du dešimtmečius bei išbandė įvairius postus. 1997–2000 metais jis treniravo komandą, jau pirmajame sezone buvo pripažintas geriausiu lygos strategu, vėliau užėmė krepšinio operacijų prezidento postą.

Po 2011–2012 metų sezono jis buvo pripažintas geriausiu NBA klubo vadovu, bet netrukus paskelbė pasitraukiantis iš pareigų. Vis dėlto po metų jis sugrįžo bei dirbo iki 2017-ųjų. Tuomet jis dar kartą paliko postą, tačiau iki šiol išlaikė patariamąją rolę, dažnai darbuodamasis su žaidėjais bei testuodamas juos prieš naujokų biržą.

Legenda L.Birdas tapo atstovaudamas Bostono „Celtics“ klubui, kuriame praleido 13 metų (1979–1992) bei susižėrė tris NBA čempiono žiedus. Jokiame kitame klube jis nėra žaidęs. 1992-aisiais jis iškovojo olimpinį auksą su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinktine.

1998-aisiais jis buvo įtrauktas į Šlovės muziejų. Jis iki šiol yra vieninteliu žmogumi, tapusiu NBA metų naujokų, sezono MVP, finalo serijos MVP, „Visų žvaigždžių“ mačo MVP, metų treneriu bei geriausiu klubo vadovu.

„Ilgoji pertrauka“: Brazdeikis „Žalgiryje“, „Ryto“ pinigai ir derybos su Baldwinu, Šakičiaus sugrįžimas bei „Šiaulių“ išgąstis dėl dviejų lyderių

Skaityti visą pranešimą