Navys apie Prigožino šou: signalizuoja apie visuomenės ruošimą „pilnam karui“ arba planus keisti Putiną

Prieš 11 mėnesius 98

Specialiųjų operacijų atsargos karininkas Aurimas Navys sako, kad paskutiniai „Wagner“ įkūrėjo pareiškimai ir Vladimiro Putino išvadinimas dėdule, gali reikšti rimtus pokyčius ne tik Kremliuje, bet ir visoje Rusijoje. Anot pašnekovo, Rusijos visuomenė gali būti ruošiama kariuomenės pajėgų atsitraukimui kai kuriose Ukrainos dalyse arba totaliam karui.

Jo teigimu, gegužės 9-ąją „Telegram“ kanale „Wagner“ vadeiva Jevgenijus Prigožinas surengė „šou“.

„Jis Putiną išvadino laimingu senuku, kuris nelabai įsivaizduoja, kas dedasi Ukrainoje. Tai rodo, kad Rusijos visuomenė yra ruošiama atsitraukimui. Gali būti, kad Rusijos okupaciniai daliniai atsitrauks iš kurios nors okupuotų teritorijų, kad galėtų geriau įsitvirtinti likusiose aneksuotose dalyse“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Svarbi valanda“ sakė A. Navys.

Galimai ruošiamasi įšaldyti Rusijos ir Ukrainos konfliktą, o užgrobtas teritorijas paskelbti „pergalės“ simboliu, mano A. Navys.

Kita vertus, Rusijos visuomenė galimai ruošiama absoliučiam karui.

„Fiureris Putinas taip ir įvardijo sakydamas kalbą Pergalės dienos parade. Sakė, kad reikia ruoštis tėvynės karui, kad Rusija yra tikrame kare. Tokiu atveju visuomenę reikia mobilizuoti, paruošti nepritekliams, pilnai izoliacijai dar sunkesnėmis ekonominėmis sąlygomis“, – paaiškina A. Navys.

Jis teigė neatmetantis trečio varianto, kad Rusijos oligarchų dalis yra pavargusi nuo besitęsiančio konflikto su Ukraina.

„Jie ruošiasi galbūt pakeisti Putiną. Tada logiška rodyti skilimą tarp nusikalstamo režimo klikų“, – komentuoja jis.

Pašnekovas pridūrė, kad šiuo metu sudėtinga įžvelgti visą vaizdinį, kurį rengia Rusijos informacinio karo dalyviai.

LRT.lt primena, kad gegužės 9-ąją Kremliui artimu laikomas Rusijos privačios samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas J. Prigožinas apkaltino Rusijos karinį dalinį pabėgus iš savo pozicijų prie Bachmuto, Rytų Ukrainoje, ten dabar vyksta didžiausios kovos.

„Šiandien vienas iš Gynybos ministerijos padalinių pabėgo iš vieno mūsų flangų (...) atidengdamas frontą“, – sakė J. Prigožinas ir pakartojo pažadą, kad jo grupuotė „Wagner“ pasitrauks iš Bachmuto, jei Rusijos kariuomenė neduos daugiau amunicijos.

Jis tai pat abejojo ​​Kremliaus gebėjimu apginti šalį, Ukrainai rengiantis pavasario puolimui.

Skaityti visą pranešimą