Navalnas skundžiasi, kad jam kalėjime neišduodami žieminiai batai, planuoja koloniją paduoti į teismą

Prieš 1 metus 62

Įkalintas Kremliaus kritikas, opozicionierius Aleksejus Navalnas pasmerkė savo kalinimo sąlygas Rusijoje ir pareiškė, kad paduos į teismą savo koloniją už tai, kad ši nesuteikė jam žieminių batų, tai jis pranešė savo „Twitter“ paskyroje.

A. Navalnas teigė, kad jo „pikti kalėjimo prižiūrėtojai“ nesuteikė jam žieminių batų, nepaisant to, kad jo kameros kiemas buvo apledėjęs.

Toliau jis palygino savo padėtį kalėjime su Abraomo Maslow poreikių hierarchijos apačia. A. Maslow idėja, pagal kurią penkios žmogaus poreikių kategorijos lemia individo elgesį ir pagal kurią fiziologiniai poreikiai yra hierarchijos pagrindas.

„Šiuo metu, kai pažangios visuomenės nariai siekia aptarti tarptautinę padėtį „Twitter“ tinkle arba apgaudinėja savo draugus sakydami, kad perskaitė „Ulisą“ (Jameso Joyce`o knyga – LRT.lt), aš paduodu į teismą savo koloniją ir reikalauju, kad man būtų išduoti žieminiai batai", – rašė jis.

„Dabar nesijuokite. Jie jų išvis neišduoda. O man jų tikrai reikia. Jau kelios savaitės, kai visa kolonija persirengė žieminiais drabužiais, o mano pikti kalėjimo prižiūrėtojai įžūliai neišduoda man žieminių batų“, – įraše piktinosi opozicionierius.

Toliau Vladimiro Putino kritikas teigė, kad kova kalėjime yra nesibaigianti abipusių pažeidžiamumų paieška, o žieminių batų trūkumas daro jį pažeidžiamą.

1/10 Being in prison drops you to the bottom of the Maslow pyramid. You know, the one from the textbooks, where on the first level you want to survive and eat, and on the higher levels you want to go to the theater or become a rock star, or a monk.

— Alexey Navalny (@navalny) November 21, 2022

„Jei esi gyvas, sveikas ir esi lauke, vadinasi, tau sekasi gerai. Baik savo moliūgų latte ir eik ką nors daryti, kad priartintum Rusiją prie laisvės. Aš tuo metu visus sveikinu iš Maslow piramidės apačios“, – įraše pridūrė jis.

LRT.lt primena, kad A. Navalnas kovo mėnesį buvo nuteistas devynerius metus kalėti po to, kai buvo pripažintas kaltu dėl sukčiavimo stambiu mastu ir nepagarbos teismui.

Skaityti visą pranešimą