Nausėdos susitikimai Kėdainiuose: būtina stiprinti smulkųjį ir vidutinį verslą

Prieš 1 metus 53

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitikime su Kėdainių rajono savivaldybės vadovais aptarė finansinio savarankiškumo, ekonominius, socialinius ir kitus savivaldai aktualius klausimus, vėliau dalyvavo diskusijoje su žemės ūkio sektoriaus, maisto pramonės bei smulkiojo ir vidutinio verslo atstovais. Prezidentas pabrėžė, kad būtina stiprinti smulkųjį ir vidutinį verslą, skelbia prezidentūra.

„Žemės ūkio sektorius Lietuvai ypač svarbus. Ne tik dėl apsirūpinimo maistu, bet ir dėl kaimo gyvybingumo, regionų stiprėjimo. Lygiai kaip ir smulkusis bei vidutinis verslas, kuris yra viena iš mūsų šalies ekonomikos varomųjų jėgų. Šis verslas sudaro daugiau nei 99 proc. Lietuvos įmonių, sukuria du trečdalius Lietuvos BVP, jame dirba beveik trys ketvirtadaliai visų darbuotojų. Smulkiojo ir vidutinio verslo augimas kuria reikšmingą pridėtinę vertę visai valstybei“, – teigė G. Nausėda.

Šalies vadovo teigimu, didelį nerimą kelia spartus ūkių, ypač smulkių ir vidutinių, mažėjimas. 2016–2020 metais šis skaičius siekė net 44 procentus. Šis procesas taip pat lemia ir konkurencijos mažėjimą, o tai galiausiai atsiliepia ir maisto kainoms.

„Atsakingos institucijos, glaudžiai bendradarbiaudamos su ūkininkais, privalo ieškoti ir rasti veiksmingų priemonių, kurios prisidėtų prie smulkiojo ir vidutinio verslo stiprinimo, konkurencijos didinimo, trumpųjų maisto grandinių, kooperacijos skatinimo“, – sakė G. Nausėda.

Kartu su pirmąja ponia Diana Nausėdiene šalies vadovas antradienį dar dalyvaus iniciatyvos „Lietuvos galia“, buriančios piliečius, bendruomenes, atsakingą verslą, visuomeninius judėjimus ir nevyriausybines organizacijas, renginyje Kėdainių šviesiojoje gimnazijoje. Vėliau Akademijos kultūros centre prezidentas susitiks su vietos bendruomene, rašoma prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Skaityti visą pranešimą