Nausėda: Kreivys turi pasitikėjimo kreditą, bet tik jei iki gruodžio įvykdys užduotis

Prieš 1 metus 79

Prezidentas Gitanas Nausėda „Dienos temai“ sako, kol kas energetikos ministras turi pasitikėjimo kreditą, bet tik jei iki gruodžio 1-osios Dainiui Kreiviui pavyks įvykdyti duotas svarbias užduotis. 

„Aš žiūriu ir žvelgiu į tai, kaip seksis ministrui įgyvendinti tas užduotis, kurios jam yra duotos, ir jis turi labai aktyviai dirbti Europos Sąjungos formatu. Penktadienį bus energetikos ministrų susitikimas, kuriame D. Kreiviui iškelta užduotis derėtis dėl geresnės Lietuvos situacijos, kadangi Lietuvos padėtis nėra palanki dėl to, nes mes esame mažai energijos generuojanti valstybė“, – sako G. Nausėda.

Pasak prezidento, dar viena užduotis, kurią turės įgyvendinti D. Kreivys, bus derybos su Švedija.

„Taip pat ministras D. Kreivys turi derėtis su Švedija ir iki gruodžio 1 dienos pasiekti rezultatų derybose su Švedija perskirstant (...) viršpelnius“, – pabrėžia šalies vadovas.

LRT.lt primena, kad Švedija į Lietuvą eksportuoja dalį savo pagaminamos elektros energijos, o dėl elektros kainų skirtumų tarp abiejų šalių, Lietuva Švedijai sumoka didesnę kainą negu jos pradinę kainą.

Prezidentas pažymi, kad jeigu energetikos ministras iki gruodžio įvykdys skirtas užduotis, jam bus galima suteikti pasitikėjimo kreditą.

LRT.lt primena, kad antradienį Seimas balsavo prieš energetikos ministro atsistatydinimą

Nepasitikėjimas energetikos ministrui buvo reiškiamas dėl sudėtingos energetikos situacijos, aukštų elektros ir dujų kainų, elektros rinkos liberalizacijos. Dokumentą pasirašė 62 opozicijai priklausantys parlamentarai, o interpeliaciją D. Kreiviui inicijavo socialdemokratai.

Visą pokalbį su G. Nausėda „Dienos temoje“ žiūrėkite antradienį, 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ

Skaityti visą pranešimą