Nausėda Danijos „Vestas Wind Systems“ pristatė Lietuvos jūros vėjo parko projektą

Prieš 1 metus 59

Prezidentas Gitanas Nausėda Davose vykstančiame pasaulio ekonomikos forume susitiko su Danijos vėjo energijos turbinų gamintojos „Vestas Wind Systems“ vadovu, kuriam pristatė Lietuvos jūros vėjo parko projektą.

„Išskirtinio dydžio atsinaujinančios energetikos projektas ne tik reikšmingai sumažins Lietuvos elektros importo iš kitų šalių poreikį, bet ir lems naujos ekosistemos vystymąsi.Palankus Lietuvos investicinis klimatas ir kvalifikuoti darbuotojai yra patrauklūs užsienio investuotojams. Kviečiame juos tiek prisidėti kuriant jūros vėjo energijos parką, tiek vystyti pažangių vėjo jėgainių komponentų gamybą Lietuvoje“, – prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Susitikime su Henriku Andersenu prezidentas pabrėžė, kad tokio masto projekto įgyvendinimas taip pat taps svarbiu postūmiu regioninio verslo vystymuisi Lietuvoje.

Lietuvos jūros vėjo energijos parko projektas susidės iš dviejų etapų – kiekvienas po 700 MW galios. Parke bus pagaminama iki pusės Lietuvai reikalingos elektros.

„Vestas Wind Systems“ vadovas taip pat supažindintas su Lietuvos ekonomikos atsparumu, palankiu investiciniu klimatu, talentingų darbuotojų rinka, šalies saugumo stiprinimo sprendimais.

Skaityti visą pranešimą