Naujasis Ukrainos ambasadorius Berlyne: vokiški ginklai gelbsti gyvybes

Prieš 1 metus 62

„Mums reikia generatorių ir automobilinių transformatorių, kurie ypač nukenčia nuo Rusijos raketų atakų“, – pirmadienį visuomeniniam transliuotojui ZDF sakė O. Makejevas.

Pasak jo, sostinėje Kyjive šiuo metu elektra tiekiama tik kelias valandas per parą. Transformatoriai reikalingi tam, kad iš aukštos įtampos tinklo būtų tiekiama žemesnės įtampos elektra.

O. Makejevas pridūrė, kad Ukrainai reikia daugiau oro gynybos sistemų iš Vokietijos, pavyzdžiui, sistemos „Iris-T“, kurią ji jau pateikė, taip pat kitų ginklų. Jis atvirai nepaminėjo kovinių tankų.

„Vokiški ginklai gelbsti gyvybes“, – sakė jis ir pridūrė, kad dėl tolesnių tiekimų tariamasi su Vokietijos vyriausybe.

O. Makejevas pakartojo, kad Ukraina nori susigrąžinti visą savo teritoriją, įskaitant 2014 metais Rusijos aneksuotą Krymo pusiasalį.

Jis netiesiogiai atsiribojo nuo savo pirmtako Andrijaus Melnyko, kuris savo provokuojančiais pareiškimais ir griežta kalba sukėlė Berlyno nepasitenkinimą.

O. Makejevas sakė, kad jo pagrindinis rūpestis yra sukurti bei išlaikyti pasitikėjimą ir užsitikrinti abipusę paramą. „Mums labai reikia Vokietijos paramos“, – sakė jis.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą