Naudingiausio žaidėjo laurus susižėręs Ulanovas: perlaužti rungtynes nebuvo lengva

Prieš 1 metus 74

Edgaras Ulanovas eilinį sykį parodė savo klasę ir Karaliaus Mindaugo taurės finalo metu tempė Kauno „Žalgirio“ komandą į priekį. Žalgiriečiai KMT turnyre triumfavo ketvirtą kartą iš eilės, o E. Ulanovas prie to prisidėjo 22 taškais ir 27 naudingumo balais.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai sekmadienį finale 81:77 (26:17, 14:16, 15:23, 25:21) įveikė pagirtinai kovojusią Jonavos „Cbet“ komandą.

E. Ulanovas po rungtynių buvo paskelbtas naudingiausiu žaidėju. Tokį titulą dabartinis „Žalgirio“ kapitonas pelnė jau ketvirtą kartą KMT istorijoje.

„Pradėjome rungtynes gerai, geru ritmu ir kažkiek buvome šviežesni už varžovą. Viskas pasiteisino, o antroje pusėje pametėme savo veidą, pradėjo slėgti favoritų statusas. Po to atėjo ketvirtas kėlinys, perlaužėme rungtynes, nors nebuvo lengva“, – po dvikovos kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Spaudos konferencijos metu jis sulaukė klausimo apie Paulių Jankūną ir Mantą Kalnietį, kurie šiandien ant apdovanojimų pakylos lipo jau ne kaip žaidėjai, bet kaip „Žalgirio“ organizacijos darbuotojai.

„Šiek tiek šypseną kelia. Komandos draugams ir sakau, kad duokit daugiau pagarbos jiems. Ne, viskas gerai, per dantį patraukiame, bet jie yra dalis komandos, daug prisidėjo prie klubo. Jų pavardės garsios ir didžios. Nusipelnė tęsti šioje organizacijoje toliau darbus. Laimė turėti juos šalia“, – pagyrų „Žalgirio“ legendoms negailėjo E. Ulanovas.

Tuo tarpu patį E. Ulanovą po dvikovos šiltais žodžiais apibėrė Kazys Maksvytis.

„Žinote, jį galima priskirti prie tų žaidėjų, kai yra svarbios dvikovos, jis žaidžia gerai. Gero lyderio savybė. Džiaugiuosi už jį“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Skaityti visą pranešimą