Naudingiausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs Šmitas: tobulėjame kiekvienose rungtynėse

Prieš 1 metus 59

Kauno „Žalgiris“ sugebėjo sureaguoti po pralaimėjimo Vitorijoje ir dar vieneriose rungtynėse Ispanijoje 80:76 įveikė „Valencia“ ekipą. 

„Nepradėjome rungtynių taip, kaip mums reikėjo. Bet po to pradėjome žaisti kaip komanda, žaidėme kietą krepšinį, dėl to turėjome šansą nugalėti“, – po rungtynių teigė vienas iš „Žalgirio“ penktadienio lyderių Rolandas Šmitas.

Pirmajame kėlinyje „Valencia“ sugebėjo pelnyti 31 tašką, o vėliau nė karto per kėlinį nepelnė daugiau nei 17 taškų.

„Kaip ir sakiau, prastai pradėjome rungtynes. Leidome jiems pelnyti lengvus taškus, gerai nesigynėme. Vėliau tapome labiau agresyvūs“, – kalbėjo R. Šmitas.

Pats latvis sužaidė naudingiausias karjeros runtgynes Eurolygoje – per 25:31 minutes pelnė 19 (4/7 dvit., 2/5 trit., 5/5 baud. met.) taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

Beje, 5 puolime atkovoti kamuoliai ir 5 realizuoti baudų metimai taip pat yra geriausi R. Šmito rezultatai Eurolygoje kol kas.

„Esu laimingas, nes laimėjome, jei pralaimėtume, nebūčiau dėl to laimingas. Visada galima padaryti kažką geriau, bet viskas yra gerai“, – savo pasirodymą įvertino R. Šmitas.

„Žalgirį“ Valensijoje taip pat palaikė itin gausus sirgalių būrys.

„Tai buvo beprotiška. Yra nuostabu tiek daug atvykstančių sirgalių, galėjome matyti daug žalių marškinėlių tribūnose. Yra lengviau žaisti, kai sirgaliai tave palaiko“, – pasakojo latvis.

„Žalgiris“ šiame Eurolygos sezone jau sužaidė 10 rungtynių, per kurias pasiekė 6 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus.

„Galime laimėti ir daugiau, bet pradėjome gerai, toliau tobulėjame kiekvienose rungtynėse ir būsime geresni“, – įvertino R. Šmitas.

Skaityti visą pranešimą