Naktinis pasivažinėjimas galimai girtam vairuotojui baigėsi vaikų darželio kieme: išlaužė tvorą, vėliau su keleive bandė pasišalinti

Prieš 1 metus 72

Penktadienio naktį Vilniaus pareigūnai sulaukė pranešimo apie incidentą Minties gatvėje. Liudininkai pranešė apie galimai girtą vairuotoją, kuris „Audi“ markės automobiliu rėžėsi į vaikų darželio tvorą, ją išlaužė ir atsidūrė teritorijos kieme.

Kaip skelbia Vilniaus AVPK, sausio 19 d. apie 23 val. 30 min. Vilniuje, Minties g., galimai neblaivaus (neblaivumą tikrintis atsisakė) vyro (gimusio 1986 m.) vairuojamas automobilis „Audi“ nuvažiavo nuo kelio ir kliudė tvorą.

Apie įvykį pranešusių liudininkų pasakojimu, automobilis „Audi“ važiavo Piromonto gatve, kai staiga pasigirdo triukšmas. Tuomet jie išvydo gatvės gale esančio vaikų darželio teritorijoje stovintį automobilį, kuris ten pateko pro išlaužtą tvorą.

Liudininkai tikino, kad po šio incidento vairuotojas su keleive bandė pasišalinti iš įvykio vietos. Vyras buvo sulaikytas pareigūnų ir pristatytas į komisariatą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281¹ str. 1 d. (tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų).

Skaityti visą pranešimą