Muskas „Teslos“ darbuotojus paragino nesijaudinti dėl „akcijų rinkos beprotybės“

Prieš 1 metus 65

„Teslos“ įkūrėjas ir vadovas Elonas Muskas savo darbuotojams tikino, kad jie neturėtų „nerimauti dėl akcijų rinkos beprotybės“ po to, kai bendrovės akcijos šiais metais nukrito beveik 70 proc. Tokį kritimą galimai nulėmė nerimas dėl sumažėjusios elektromobilių paklausos ir E. Musko blaškymosi valdant „Twitter“, rašo „Reuters“.

Trečiadienį darbuotojams išsiųstame elektroniniame laiške E. Muskas teigė tikįs, kad ilgainiui „Tesla“ taps vertingiausia bendrove pasaulyje. Jis taip pat paragino darbuotojus šio ketvirčio pabaigoje paspartinti tiekimą po to, kai automobilių gamintojas pasiūlė nuolaidas savo elektromobiliams Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kinijoje.

„Prašau, jei tik įmanoma, ateinančiomis dienomis iš visų jėgų ir savanoriškai padėkite pristatyti automobilius. Tai bus išties reikšminga! – teigė jis savo laiške. Analitikai tikisi, kad „Tesla“ ketvirtąjį ketvirtį rinkai pristatys daugiau nei 442 tūkst. elektromobilių.

Smunkanti „Teslos“ akcijų kaina kartu pakenkė elektromobilių gamintojo darbuotojams priklausančių akcijų vertei. Daugumai darbuotojų, įskaitant gamyklos darbuotojus, „Tesla“ pasiūlė kompensaciją akcijomis.

Trečiadienį bendrovės akcijos dar atpigo po 11 proc. nuosmukio ankstesnėje sesijoje, kurį lėmė „Reuters“ pranešimas apie tai, jog automobilių gamintoja sausio mėnesį planuoja vykdyti sumažintą gamybos grafiką savo Šanchajaus gamykloje. Ši žinia sukėlė nerimą dėl sumažėjusios paklausos didžiausioje pasaulio automobilių rinkoje.

„Beje, per daug nesijaudinkite dėl akcijų rinkos beprotybės. Kai demonstruosime nuolatinius puikius rezultatus, rinka tai pripažins“, – sakė E. Muskas.

„Ilgalaikėje perspektyvoje labai tikiu, kad „Tesla“ bus vertingiausia bendrovė Žemėje!“ – pridūrė jis.

Skaityti visą pranešimą