Mūšis dėl KMT trofėjaus: didžiajame finale „Žalgiris“ kausis su Jonavos komanda

Prieš 1 metus 53

Metas Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) didžiajam finalui, kuriame titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ kausis su visas prognozes paneigusia Jonavos „Cbet“ komanda.

Tiesioginę rungtynių transliaciją stebėkite per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt. Šiuo metu vyksta snaiperio konkursas, rungtynių startas yra numatytas 19:15 val.

Specialus komentavimas akliesiems ir silpnaregiams.

Pusfinalyje Jonavos ekipa 92:86 įveikė Vilniaus „Ryto“ krepšininkus, o „Žalgiris“ 77:67 susitvarkė su Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ekipa.

Priminsime, kad Jonavos ekipai tai yra pirmas kartas istorijoje dalyvaujant KMT finalo ketverte ir finale, o „Žalgiris“ čia žais jau 8-ą kartą iš eilės ir bandys iškovoti 4-ą titulą paeiliui.

„Aš labai gerai atsimenu prieš finalą Panevėžyje su „Rytu“ 2014 metais. Vakare atsisėdome su treneriukais, pasėdėjome, ryte tada nedarėme jokio skautingo. Žaidėjai tokie buvo po rungtynių išsekę, o Prienai – pirmą kartą finale. Galima sakyti, kad tada elgėmės neatsakingai, kaip bus, taip bus – mes jau finale. Ir laimėjome. Nežinau, ar reikia tai keisti, pakalbėsime su treneriais“, – pusiau rimtai, pusiau juokais po pusfinalio kalbėjo Jonavos komandos strategas Virginijus Šeškus.

„Jie tikrai padarė netikėtumą, nes „Rytas“ buvo laikomi favoritais. Pamatėme, kas gali atsitikti, jei blogai žaisime prieš juos. Turime papildomos motyvacijos, nes neseniai pralaimėjome.

Dėl 2014 m. labiau galvoju apie save, su „Neptūnu“ labai apmaudžiai pralaimėjome „Rytui“ pusfinalyje. Prienai tada buvo atsipalaidavę ir geros nuotaikos ir tai juos atvedė iki titulo“, – po pusfinalio kalbėjo žalgiriečių strategas Kazys Maksvytis.

Skaityti visą pranešimą