Motociklininko gaudynės Vilniuje – lyg „Kobra 11“ seriale: sukėlė avarinę situaciją, išjungęs šviesas lėkė pėsčiųjų tiltu bei vos nekliudė moters

Prieš 1 metus 94

Nuo policijos pareigūnų sprukusiam ir sostinės gatvėmis dideliu greičiu skriejusiam nepilnamečiui motociklo „Kawasaki“ vairuotojui dideli nemalonumui – teks atsakyti už šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Liepos 25 d. apie 22 val. 50 min. sostinės Pilaitės pr. patruliuojantys Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai pastebėjo motociklą „Kawasaki“, kurio vairuotojas, netikėtai pamatęs policijos pareigūnus, padidino greitį ir spruko Laisvės pr. link.

Toks motociklininko elgesys pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl nuspręsta jį sustabdyti ir patikrinti. Privažiavus arčiau bėglio ir įjungus mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius bei garso signalą, „Kawasaki“ vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti, dar labiau padidino greitį ir į Pilaitės bei Laisvės pr. sankryžą įvažiavo degant draudžiamam raudonam šviesoforo signalui.

Motociklininkas dideliu greičiu skriejo Laisvės pr., Laisvės pr. ir Viršuliškių g. sankryžą kirto ir į kairę suko degant draudžiamam šviesoforo signalui. Ties Rygos ir Taikos g. sankryža motociklininkas sukėlė pavojų autobuso vairuotojui – kad išvengtų susidūrimo, autobusas buvo privestas staigiai stabdyti bei keisti važiavimo kryptį.

Sukėlęs avarinę situaciją, „Kawasaki“ pasišalino ir nurūko Talino g. link, vėliau nusuko į Sūduvių g., o iš jos – į Vakarinę g., kuria važiuodamas pasuko pėsčiųjų tilto, jungiančio šią gatvę su Grigalaukio g., link.

Motociklininkas išjungė vairuojamos transporto priemonės šviesas ir tolyn važiavo jau pėsčiųjų tiltu – pavojų sukėlė tuo metu ėjusiai pėsčiajai, kuri, vengdama susidūrimo, prisispaudė prie turėklų. „Kawasaki“ vairuotojas toliau siautėjo Pašilaičiuose – garažų masyvuose, kiemuose ir viename Dociškių g. namų kieme sustojo.

Skaityti visą pranešimą