Motiejūnas su kompanija keliaus į Kauną: „Monaco“ lemiamose rungtynėse palaužė „Maccabi“

Prieš 11 mėnesius 90

Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ ekipa namuose penktose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse palaužė Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

„Monaco“ rezultatu 97:86 (26:33, 27:16, 19:21, 25:16).

D. Motiejūno atstovaujama ekipa serijoje laimėjo rezultatu 3:2. Pusfinalyje Kaune „Monaco“ kausis su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa.

Lietuvis nugalėtojams per 20 minučių pridėjo 6 (2/5 dvit., 2/2 baud.) taškus, atkovojo 4 kamuolius, perėmė vieną kamuolį, 2 kartus suklydo, 3 kartus prasižengė ir surinko 5 naudingumo balus.

Kaip ir D. Motiejūnui, taip ir „Monaco“ ekipai tai bus pirmasis Eurolygos finalo ketvertas.

Geriausiai „Monaco“ gretose pasirodė Jordanas Loydas, kuris pelnė 21 tašką, atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 24 taškus.

21 tašką taip pat surinko Mike`as Jamesas, tiesa, jis visus šiuos taškus pelnė per pirmus du kėlinius.

„Maccabi“ gretose išsiskyrė Wade`as Baldwinas, kuris pridėjo 27 taškus, 6 atkovotus kamuolius, 7 rezultatyvius perdavimus ir 35 naudingumo balus.

Nuo pat rungtynių pradžios aikštėje užvirė tikros taškų lenktynės – tolimi šūviai, prasiveržimai dideliu greičiu. Visi šie veiksmai padėjo komandoms bendrai sudėjus įpusėjus kėliniui jau būti pelnius 35 taškus (17:18).

„Maccabi“ kėlinio pabaigoje mėgino atitrūkti į priekį ir beprotiško tempo pirmajame kėlinyje susikrovė 7 taškų pranašumą (26:33). Beje, pirmajame kėlinyje buvo išdalintos dvi techninės pražangos, kuris gavo Donta Hallas („Monaco“) ir Darrrunas Hilliardas („Maccabi“).

Tiesa, antrojo kėlinio pradžioje Monako ekipa sugebėjo sumažinti deficitą, o galiausiai po C. Moneke metimo ir spurto 9:0 jau turėjo persvarą (35:33). Tiesa, spurtas tęsėsi ir toliau ir po 4 minučių jau žaidė atkarpą 15:0 (41:33). Beje, šią atkarpą surengusi Monako komanda pakartojo didžiausią spurtą penktose rungtynėse Eurolygos istorijoje. Visgi Tel Avivo komanda sugebėjo netrukus atsakyti taip pat galinga serija ir prieš ilgą pertrauką „Monaco“ turėjo tik 4 taškų pranašumą (53:49).

Iki ilgosios pertraukos 21 tašką pelnęs Mike`as Jamesas tapo vienu iš rezultatyviausių visų laikų Eurolygos krepšininkų atkrintamosiose - per du kėlinius daugiausiai buvo pelnyta 22 taškai.

Nors po ilgosios pertraukos Monako komanda mėgino išlaikyti pranašumą, tačiau „Maccabi“ tritaškiai kirto vis skaudžiau, o įpusėjus kėliniui rezultatas jau buvo lygus (61:61). Atkakli kova tęsėsi ir toliau, tačiau tolimi metimai padėjo „Maccabi“ neatsilikti nuo varžovų (72:70).

Ketvirtajame kėlinyje Tel Avivo ekipa netruko išsiveržti į priekį po labai ilgos pertraukos (74:75). Nors Monako komandos puolimas labai strigo, bet visgi lemiamu metu rungtynių pabaigoje „Monaco“ trūktelėjo į priekį ir likus kiek daugiau nei 2 minutėms iki rungtynių pabaigos turėjo 7 taškų pranašumą, o galiausiai išlaikė pergalę savo rankose.

„Monaco“: M. Jamesas ir J. Loydas po 21, D. Hallas ir C. Moneke po 10.

„Maccabi“: W. Baldwinas 27, L. Brownas ir J. Martinas po 12, J. Dibartolomeo ir D. Hilliardas po 10.

Skaityti visą pranešimą