Monstrišką rezultatą užfiksavęs ir asmeninį rekordą pagerinęs Alekna: nesitikėjau mesti taip toli

Prieš 1 metus 78

Lietuvos lengvosios atletikos talentas Mykolas Alekna dar kartą nustebino visą sporto pasaulį, kuomet jo mestas diskas nuskriejo net 71 metrą ir taip užfiksavo 18-ą visų laikų geriausią rezultatą. Po tokio įspūdingo pasirodymo Berklyje (JAV) vykusiose varžybose pats lengvaatletis pripažino, kad nesitikėjo mesti taip toli.

„Jeigu atvirai, tai nesitikėjau mesti taip toli. Sektoriuje tiesiog stengiausi įgyvendinti tai, ties kuo dabar dirbame treniruočių metu. Pirmiausia noręčiau padėkoti treneriui (Mohamadui Saatarai), kuris padėjo pasiekti tokį rezultatą, davė daug patarimų apie metimo techniką. Tai yra geras komandinis darbas“, – Berklio universiteto, kuriame studijuoja ir sportuoja lietuvis, tinklalapyje buvo cituojamas M. Alekna.

Tuo metu jo treneris JAV M. Saatara pabrėžė, kad M. Alekna dabar sunkiai dirba treniruotėse, todėl šiame sezono etape svarbiausia ne rezultatas, o įvairūs techniniai dalykai.

„Dabar Mykolui yra „darbinis periodas“, nes prieš akis laukia labai daug varžybų, ilgas sezonas. Šiuo metu svarbiausia yra techniniai dalykai, metimų ritmas ir stabilumas“, – kalbėjo jis.

Prieš kelias savaites, duodamas išskirtinį interviu LRT.lt portalui, M. Alekna pabrėžė, kad pagrindinis jo tikslas šį sezoną yra pasaulio čempiono titulas, todėl dabar esančių rezultatų pernelyg sureikšminti nereikįtų.

„Šie metai man reikšmingi dėl pasaulio čempionato. Nesvarbu, kaip sektųsi kitose varžybose – ar mėtyčiau po 63, ar po 64 metrus. Svarbiausia, kad pasaulio čempionate būčiau geriausios formos ir pavyktų pademonstruoti aukščiausią rezultatą. Tikiuosi laimėti aukso medalį, todėl 2023-iaisiais man tai yra svarbiausia“, – teigė didžiausia Lietuvos lengvosios atletikos viltis.

Skaityti visą pranešimą