Mintis apie pavasarį teks vyti šalin: kelininkai įspėja – netrukus sulauksime gausios sniego porcijos, vietomis kils pūga

Prieš 1 metus 62

Kelias dienas vyravę santykinai švelnūs orai, kai kuriems jau priminę apie artėjantį pavasarį, vėl atsitrauks. Eismo dalyviai perspėjami, kad jau pirmadienio popietę kone visą Lietuvą užklos storas debesų sluoksnis, iš kurio pabirs ne tik sniegas, bet ir vietomis lijundra. Anot kelininkų, iššūkių keliuose netrūks.

„Sinoptikai jau šiandien žada gausią porciją sniego. Priklausomai nuo oro sąlygų ir kritulių kiekio, valysime ir barstysime apie 2000 sostinės gatvių“, – apie artimiausius darbus paskelbė sostinės gatves prižiūrinti „Grinda“.

O kritulių iš tiesų turėtų netrūkti. Kaip skelbia sinoptikų prognozės, apie 15 val. visą Lietuvą jau bus padengę debesys. Didžiojoje šalies dalyje tikėtinas gausesnis snygis, vakarinėje dalyje laukiama ir lijundros.

Kelių direkcija informuoja, kad 9 val. duomenimis Lietuvoje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, tik vakariniuose rajonuose vietomis šlapios. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daugelyje šalies rajonų išlieka slidūs, provėžoti, vietomis padengti pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu.

„Vairuotojai, neatsipalaiduokite prie vairo, kad pavojingą situaciją įvertintumėte laiku“, – ragina kelininkai.

Remiantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos informacija, šiandien visoje šalyje numatomi krituliai: sniegas, šlapdriba, Vakarų Lietuvoje pereinantys į lietų. Vietomis pustys, kils trumpa pūga, galima silpna lijundra. Vėjas pietvakarių, vakarų, 9–14 m/s, vakarinėje šalies pusėje daug kur gūsiai 15–20 m/s, pajūryje iki 23 m/s. Aukščiausia temperatūra 0–4, pietvakariniuose rajonuose iki 6 laipsnių šilumos.

Vasario 21 d. daug kur krituliai, dieną daugiausia nedideli. Vėjas pietvakarių, pereinantis į šiaurės vakarų, 8–13 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra naktį nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, dieną 0–5 laipsniai šilumos.

Skaityti visą pranešimą