Minske pašarvotas ministras Makejus – atsisveikinti atvyko ir Lukašenka

Prieš 1 metus 50

Antradienį Minske rengiama oficiali atsisveikinimo su savaitgalį mirusiu režimo užsienio reikalų ministru Vladzimiru Makejumi ceremonija. Rytą į vietą, kur pašarvotas ministro kūnas, atvyko ir neteisėtas šalies vadovas Aliaksandras Lukašenka.

V. Makejaus kūnas pašarvotas Karininkų namuose, esančiuose prie pat prezidentūros pastato Minsko centre.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atsisveikinti su V. Makejumi nevyksta, vietoje to Rusija į šermenis siunčia viceministrą Andrejų Rudenką.

Apie „netikėtą“ 65-erių V. Makejaus mirtį pranešta šeštadienį, oficiali mirties priežastis yra nežinoma. Įvykis paskatino sąmokslo teorijas, nes V. Makejus nesiskundė sveikatos problemomis, prieš mirties aktyviai vykdė savo pareigas, dalyvavo tarptautiniuose susitikimuose, ketino vykti į ESBO ministrų susitikimą Lenkijoje.

Nuo 2012-ųjų vadovavęs Baltarusijos URM, V. Makejus palaikė kontaktus su diplomatais Vakaruose, jis buvo vienu žinomiausių veidų Baltarusijoje, populiarumu nusileidęs tik pačiam A. Lukašenkai. Kai po 2020-ųjų suklastotų prezidento rinkimų A. Lukašenka ėmė brutaliai malšinti taikius protestus, V. Makejus liko režimo pusėje.

Skaityti visą pranešimą