Ministras apie „Ryanair“: tai įprasta šios bendrovės praktika – vykdo viešą spaudimą

Prieš 1 metus 60

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pakomentavo praėjusią savaitę pigių skrydžių bendrovės „Raynair“ pranešimą apie pavasarį mažinamus skrydžius iš Lietuvos.

Anot M. Skuodžio, tai yra šios bendrovės įprasta praktika daryti spaudimą ir taip bandyti užsitikrinti geresnes sąlygas.

„Tai yra labai įprasta šios bendrovės praktika, vykdyti viešą spaudimą. Tai daroma Londono, Briuselio oro uostuose, visoje Europoje. Tai nėra kažkas neįprasto“, – teigė M. Skuodis.

„Aš tikiuosi, kad tai bus galimybė kitoms avialinijoms padidinti krypčių skaičių“, – pridūrė jis.

Šiuo metu „Raynair“ Lietuvoje perveža apie 50 proc. visų keleivių, o toks vienos bendrovės dominavimas nėra palankus, pažymėjo ministras.

„Kalbant apie nacionalinę aviaciją, mūsų tikslas, kad nebūtume priklausomi per daug nuo kažkurios vienos avialinijos“, – teigė jis.

Sausio 27 d. Europos oro linijų bendrovė „Ryanair“ pranešė, kad reaguodama į Vilniaus oro uosto sprendimą nuo šių metų sausio 1 d. 28 proc. padidinti mokesčius Vilniuje 30 proc. apkarpo 2023 m. vasaros skrydžių tvarkaraštį – naikina dvi kryptis ir mažina skrydžių kiekį dar 11-oje maršrutų.

Lietuvos oro uostų laikinasis vadovas Aurimas Stikliūnas tvirtina, kad oro bendrovė „Ryanair“ siekia daryti viešą spaudimą ir tai yra jai būdinga agresyvi derybų taktika. Jis nurodė manantis, kad tokie „Ryanair“ žingsniai yra lemti ne kainodaros, o noro gauti geriausias sąlygas, retinant skrydžius tomis kryptimis, kuriose jie ir taip yra nepopuliarūs.

Skaityti visą pranešimą