Ministerija: šalies gynybos pramonės įmonėms žadama parama

Prieš 1 metus 63

Lietuva yra pasirengusi skatinti šalies gynybos pramonės įmones, kuriančias naujus produktus ir darbo vietas, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip pavyzdį ministrė įvardijo telekomunikacijų, visuomenės saugumo ir gynybos pramonėje su viešuoju ir privačiu sektoriumi dirbančią bendrovę „NT Service“, gaminančią radioelektronikos kompleksus, kurie padeda blokuoti bepiločių skraidyklių valdymą, navigaciją ir vaizdo perdavimą, pranešė ministerija.

„Tai geras pavyzdys, kaip galima ieškoti ir atrasti naujų verslo nišų, ir mes pasirengę visokeriopai tai skatinti“, – sako penktadienį bendrovėje apsilankiusi A. Armonaitė.

Ukrainos kariai Lietuvos gaminamus kompleksus naudoja prieš Rusijos dronus, įranga taip pat eksportuoja į daugiau kaip 10 užsienio šalių, ji yra įtraukta į NATO katalogą.

Pasak A. Armonaitės, karas Ukrainoje parodė, kad Lietuvai svarbu šalyje skatinti ir plėtoti gynybos pramonę. Tai didina šalies gynybinį pajėgumą, konkurencingumą ir sukuria aukštos pridėtinės vertės produktus bei naujas darbo vietas.

Anot ministerijos pranešimo, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės tarptautinį konkurencingumą didintų gynybai ir saugumui skirtų produktų ir technologijų kūrimas, gamyba bei eksportas.

Rugsėjį Ekonomikos ir inovacijų ministerija iš Krašto apsaugos ministerijos perėmė Gynybos investicijų fondą, per kurį bus skatinama eksperimentinė plėtra ir inovacijų veiklos gynybos ir saugumo srityje bei įgyvendinama finansinė priemonė „MILInvest“. Ji turėtų padėti pritraukti finansavimą inovatyvioms jaunoms įmonėms, veikiančioms gynybos ir saugumo srityje.

Skaityti visą pranešimą