Mikoliūno ilgaamžiškumu sužavėtas „Malmo“ treneris: „Žalgiris“ – pavojingas varžovas

Prieš 1 metus 81

„Žalgiris“ yra konkurencinga komanda, žaidžianti į rezultatą orientuotą futbolą, tad mūsų laukia labai sunkios rungtynės“, – prieš būsimą antrojo UEFA Čempionų lygos atrankos etapo dvikovą su Vilniaus „Žalgiriu“ mintimis LFF stadione pasidalijo „Malmo“ vyriausiasis treneris Milošas Milojevičius.

„Žalgirio“ kelyje Čempionų lygoje po septynerių metų pertraukos antrą kartą stovi Švedijos čempionas. Pernai tarp Čempionų lygos elito patekęs tituluočiausias švedų klubas į Vilnių atvyksta su keliolika kartų didesniu biudžetu.

„Žalgirio“ ir „Malmo“ keliai jau sykį buvo susikirtę. Vilniečiai su švedais Čempionų lygos atrankoje sutiko sąlyginai neseniai – 2015 metais. Tuomet pirmosios rungtynės Malmėje baigėsi lygiosiomis 0:0 ir tai suteikė vilčių „Žalgirio“ gerbėjams prieš atsakomąjį susitikimą. Vis dėlto antrąjį mačą po atkaklios kovos Vilniuje 1:0 laimėjo varžovai.

„Malmo“ klubo atstovai ir šį kartą nesitiki lengvos kovos.

„Žalgiris“ – sunkus oponentas. Žiūrėjome jų rungtynių įrašus, matėme jų sudėtį, kurioje žaidžia labai daug futbolininkų iš skirtingų šalių, yra keletas individualiai stiprių žaidėjų, tad turėsime žaisti pačiame aukščiausiame savo lygyje“, – spaudos konferenciją nuo pagyrų vilniečiams pradėjo šalia trenerio sudėjęs puolėjas Isaacas Kiese Thelinas.

Gerų žodžių Lietuvos čempionams negailėjo ir strategas iš Serbijos: „Žalgiris“ nenaudoja vienos žaidimo sistemos, todėl tai apsunkina analizę. Jie turi gerą trenerį, kuris yra nemažai laimėjęs. Komanda labai gera organizuota, ne veltui dabar žaidžia antrajame etape.“

Iš autobuso tiesiai į spaudos konferencijų salę atvykę „Malmo“ komandos atstovai nespėjo susipažinti su LFF stadiono danga, tačiau į klausimą apie dirbtinę žolę sureagavo visiškai ramiai.

„Girdėjome, kad šiame stadione yra dirbtinė veja ir kad stadionas greičiausiai nebus pilnai užpildytas. Kas liečia veją, mes esame žaidę ant dirbtinės dangos, todėl mums tai nebus problema. Žinome, rungtynės bus sudėtingos, bet tikiuosi gero rezultato, kaip ir prieš septynerius metus“, – pridūrė „Malmo“ komandos puolėjas.

„Futbolą žaidžia futbolininkai, ne aikštė. Neturėjome dar progos susipažinti su veja, bet žaidėjai tikrai yra pasiruošę“, – pridūrė M. Milojevičius.

Specialistas pažymėjo, kad „Žalgiris“ turi daug individualiai stiprių futbolininkių, o išskirtinai pažymėjo komandos kapitoną.

„Saulius Mikoliūnas yra išskirtinis žaidėjas. Jis – puikus profesionalas, jeigu būdamas tokių metų dar gali žaisti ir nacionalinėje komandoje. Yra ir kitų puikių žaidėjų – keli iš Balkanų šalių, jie labai pavojingi, žaidžia protingai. Tai – gerai subalansuota komanda, pamatysime rytoj, kaip atrodys jų vienuoliktukas, bet ant popieriaus jie yra pavojingi“, – gyrė vilniečius M. Milojevičius.

„Žalgiris“ ir „Malmo“ pirmąsias rungtynes antradienį žais nuo 19 val. Atsakomasis komandų susitikimas bus žaidžiamas liepos 27 d. Malmėje.

Skaityti visą pranešimą