„Mercedes-Benz“ savo elektromobiliams JAV siūlys papildomą greitį – tai kasmet kainuos beveik 1200 eurų

Prieš 1 metus 75

„Mercedes-Benz“ savo klientams JAV ketina pasiūlyti internetinę prenumeratos paslaugą, užtikrinančią greitesnį šio gamintojo elektromobilių įsibėgėjimą, rašo BBC.

Už metinę 1200 JAV dolerių (~1150 eurų) sumą, neįskaičius mokesčių, bendrovė užtikrins sekunde greitesnį kai kurių savo elektra varomų modelių įsibėgėjimą nuo 0 iki 100 km/val.

Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai pagrindinis „Mercedes-Benz“ konkurentas BMW šių metų pradžioje pasiūlė prenumeratą šildomoms sėdynėms.

„BBC News“ žurnalistus „Mercedes“ patikino kol kas neketinanti pristatyti „Spartesnės akceleracijos“ paslaugos Jungtinėje Karalystėje. Ši paslauga bus taikoma JAV parduodamiems „Mercedes-EQ EQE 350“ ir „EQS 450“ modeliams.

„Mercedes US“ internetinės parduotuvės atstovų teigimu, ši funkcija „elektroniniu būdu padidina“ automobilio variklio galią ir sukimo momentą.

Paskaičiuota, kad norint, jog „Mercedes-EQ 350“ visureigis nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėtų per maždaug 5,2 vietoje 6,2 sekundės, variklio galią reikia padidinti 20-24 proc.

Vartotojų nepasitenkinimas

Škotijos apie automobilius rašančių žurnalistų asociacijos prezidentas ir laikraščio „Courier“ eismo skilties redaktorius Jackas McKeownas sakė, kad naujoji „Mercedes“ funkcija „nestebina, bet liūdina“.

„Kai mokate mėnesinį telefono ar plačiajuosčio interneto ryšio abonementinį mokestį, mokate už tai, kad įmonė tiektų ir prižiūrėtų duomenų tinklą, – sakė jis. – „Mercedes“ gi prašo jūsų susimokėti už techninę įrangą, kuri jau yra įdiegta automobilyje ir už kurią įmonė, tikėtina, jau gavo pelno, kai įsigijote automobilį.“

„Bandymas dar labiau pasipelnyti iš prenumeratos paslaugų yra nerimą kelianti tendencija, todėl tikiuosi, kad vartotojai pademonstruos savo nepasitenkinimą“, – pridūrė jis.

Jau greitai

Liepos mėnesį BMW sulaukė neigiamos reakcijos po to, kai paskelbė, kad klientai gali mokėti 30 JAV dolerių (~29 eurus) per mėnesį už šildomų sėdynių ir vairo funkcijos atrakinimą savo automobiliuose.

O 2021 m. gruodį „Toyota“ paskelbė iš kai kurių vairuotojų imsianti po 8 JAV dolerius (~7 eurus) per mėnesį už galimybę nuotoliniu būdu užvesti automobilį.

2019 m. „Tesla“ įvedė „Akceleracijos paspartinimo“ funkciją, leidžiančią „Model 3“ automobiliams įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/val. puse sekundės greičiau, sumokėjus vienkartinį 2000 JAV dolerių (~1925 eurų) mokestį.

Internetinėje „Mercedes US“ parduotuvėje nurodyta, kad „Spartesnės akceleracijos“ funkcija bus pradėta taikyti „jau greitai“, tačiau tikslesnė jos įdiegimo data nepateikiama.

Skaityti visą pranešimą