Menininkai siūlo ant Žaliojo tilto įrengti kačių skulptūras

Prieš 1 metus 94

Žaliojo tilto skulptūros jau seniai nebuvo atnaujintos. Šiuo metu jį puošia Audriaus Ambraso meninė instaliacija – „Žaliojo tilto ženklai”. Menininkai siūlo ją keisti kačiukais.

„Ernestas Parulskis ir Liudas Parulskis žino, kaip rasti kelią į šiuolaikinio lietuvio širdį: ir kačiukai, ir Egiptas – visiems pažįstama ir miela. Būčiau labai už”, – savo „Facebook“ paskyroje pasidalino Lietuvos dailėtyrininkė, humanitarinių mokslų daktarė Giedrė Jankevičiūtė.

Tai būtų ne paprasti katinai, o egiptietiški sfinksai. Internautai komentaruose pagyrė tokią mintį ir tokias skulptūras mielai matytų ant Žaliojo tilto.

Nuėmus sovietines skulptūras, ant Žaliojo tilto jau kelis kartus buvo keistos meninės instaliacijos. Dabar 2019-ųjų balandį ant Žaliojo tilto įrengta laikina instaliacija – Sauliaus Paukščio „Megarealybės gerumo aktyvatorius“, rugsėjį ją pakeitė Donato Norušio „Šeima“ . 2021 metais baigta montuoti architekto Audriaus Ambraso meninė instaliacija „Žaliojo tilto ženklai“, kuri pasitinka tilto praeivius iki šiol.

Nuotr.: Ernestas Parulskis ir Liudas Parulskis

MadeinVilnius.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „Naujosios medijos grupės“ sutikimo neleidžiama.MadeinVilnius.lt

Skaityti visą pranešimą