Meksikoje per kelias dienas įvyko du stiprūs žemės drebėjimai

Prieš 1 metus 74

6,9 balo žemės drebėjimo epicentras buvo netoli Ramiojo vandenyno pakrantės, 84 km į pietus nuo Koalkomano vakarinėje Mičoakano valstijoje, pranešė nacionalinė seismologijos agentūra. JAV geologijos tarnyba (USGS) apskaičiavo, kad žemės drebėjimo stiprumas buvo 6,8 balo.

Nacionalinės seismologijos agentūros duomenimis, drebėjimas įvyko 12 km gylyje, o USGS apskaičiavo, kad žemės drebėjimas įvyko 24 km gylyje, maždaug už 410 km nuo Meksiko miesto.

Pirmadienį Mičoakaną sukrėtė galingas 7,7 balo žemės drebėjimas, kuris apgadino kelis tūkstančius pastatų ir sukėlė paniką už kelių šimtų kilometrų esančiame Meksiko mieste.

Naujausias žemės drebėjimas 1.16 val. (6.16 val. Grinvičo laiku) sostinėje vėl aktyvavo ankstyvojo perspėjimo signalizaciją, todėl žmonės, kai kurie apsirengę pižamomis ir nešini savo augintiniais, greitai paliko savo namus.

Meksiko miesto merė Claudia Sheinbaum sakė, kad virš miesto skraido tarnybų sraigtasparniai ir kad kol kas pranešimų apie sugriovimus nėra. „Kol kas mieste po žemės drebėjimo nėra jokios žalos“, – parašė ji tviteryje.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą