Meilutytės ir Rapšio piniginėse – solidžios premijos už pasirodymus pasaulio plaukimo taurėje

Prieš 1 metus 76

Dvi „Trigubas karūnas“ pasaulio plaukimo taurės etapuose laimėjusi Rūta Meilutytė savo piniginę papildys ir solidžia premijų suma už savo pergales.

Lietuvė etape, kuris vyko Indianapolyje (JAV), bendroje įskaitoje susumavus visus taškus užėmė 8-ą vietą. Už šią poziciją sportininkė gaus 5200 JAV dolerių sumą. Tokia pati premija jai bus skirta ir už identišką rezultatą antrajame etape Toronte.

Pirmajame pasaulio taurės etape Berlyne R. Meilutytė pagal bendrus taškus buvo užėmusi 4-ą vietą, už ką uždirbo 6 tūkst. JAV dolerių.

Susumavus visų trijų etapų taškus lietuvė bendroje įskaitoje liko 5-a, o už šią poziciją papildomai dar skiriama 14 tūkst. JAV dolerių suma.

Dar 20 tūkst. lietuvei atiteks už „Trigubas karūnas“, kurios skiriamos laimėjus tą pačią distanciją visuose trijuose pasaulio taurės etapuose. R. Meilutytė buvo nepralenkiama plaukiant krūtine 50 ir 100 metrų rungtyse.

Tad iš viso R. Meilutytė uždirbo 50,2 tūkst. JAV dolerių sumą.

Savo piniginę papildys ir kitas Lietuvos plaukikas Danas Rapšys. Sportininkas trečiajame pasaulio taurės etape bendroje įskaitoje užėmė 5-ą vietą ir uždirbo 5,5 tūkst. JAV dolerių.

Meet rankings are here
Who did best in Indianapolis? #SWC2022 pic.twitter.com/qui86EtTUH

— FINA (@fina1908) November 6, 2022

D. Rapšys už pasirodymą Toronte, kur užėmė 15-ą vietą, buvo įvertintas 4500 dolerių premija. Berlyne panevėžietis buvo 11-as ir gavo 4900 dolerių.

Bendroje visų trijų pasaulio taurės etapų įskaitoje lietuvis užėmė 8-ą vietą ir dar papildomai gaus 10 tūkst.

Iš viso D. Rapšys užsidirbo 24,9 tūkst. JAV dolerių sumą.

Skaityti visą pranešimą