Mažametį ir vyrą pražudžiusios avarijos aplinkybės: nelaimę sukėlęs vairuotojas „įpūtė“ virš promilės, jis paleistas iš areštinės

Prieš 1 metus 65

Antrą savaitę iš eilės Lietuvą krečia tragiškos nelaimės keliuose. Po skaudaus įvykio Kaune, kuomet prieš eismą važiavęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas po smūgio į BMW žuvo pats ir pražudė kitą vyrą, dar viena žinia praėjusį penktadienį pasiekė iš Panevėžio rajono. Šįkart neblaivus vairuotojas pražudė 39-erių vyrą ir trimetį.

Kaip pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba, vasario 24 d. vakarą, 19.30 val., esant rūkui, Panevėžio rajone, Tutiškių kaimo teritorijoje, krašto kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, neblaivaus 60 metų vyro vairuojamas automobilis „BMW 525“ tiesiame ruože atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Fiat Punto“.

Šis nuo smūgio įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su „Honda Civic“. Per eismo įvykį žuvo automobilio „Fiat“ keleiviai: 3 metų berniukas ir 39-erių vyras. Taip pat sužeistos „Fiat“ 26-erių ir „Honda“ 50 m. vairuotojos, jos abi paguldytos į ligoninę.

Į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams įtarimų sukėlė avariją sukėlusio BMW vairuotojo elgesys. Jam nustatytas 1,05 prom. neblaivumas, jis uždarytas į areštinę. Tiesa, kaip LRT.lt informavo Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė, vėliau vyras iš areštinės buvo paleistas.

„Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą šiuo atveju nėra numatyti suėmimo pagrindai. Asmeniui nebuvo nustatytas didesnis kaip 1,5 promilės girtumas, todėl jo veika laikoma kaip neatsargus nusikaltimas. Nebuvo pagrindo manyti, kad asmuo gali slėptis ar trukdyti ikiteisminiam tyrimui“, – portalui sakė R. Stundžienė.

Anot prokuratūros atstovės, vyrui buvo pritaikyta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Minėto asmens atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo esant neblaiviam, kai dėl to žuvo žmogus. Už tai gresia nuo trejų iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Skaityti visą pranešimą