Matijošaitis apie tai, kada „Vičiūnų grupė“ išeis iš Rusijos: jūs direktorių klauskit

Prieš 1 metus 82

Vienas iš Rusijoje tebeveikiančios „Vičiūnų grupės“ savininkų trečiosios kadencijos Kauno miesto mero poste siekiantis Visvaldas Matijošaitis situacijos dėl minėto verslo pasitraukimo iš Rusijos ir toliau nekomentuoja. „Jūs gal pas direktorius ir klauskit“, – LRT.lt sakė Kauno miesto meras. 

Prieš kandidatų į Kauno miesto mero kėdę debatų laidą LRT TELEVIZIJOJE kalbintas V. Matijošaitis apie „Vičiūnų grupės“ išėjimą iš Rusijos rinkos nedaugžodžiavo.

„Procesas vyksta“, – LRT.lt trumpai komentavo V. Matijošaitis.

Paklaustas, ar jau yra žinoma minėto verslo nutraukimo Rusijoje data, V. Matijošaitis atsakė „jūs gal pas direktorius ir klauskit“.

„Vičiūnų grupės“ savininkai ir vadovai žada parduoti verslą Rusijoje nuo Maskvos invazijos Ukrainoje pradžios praėjusių metų vasarį.

Nepaisant visuomenės raginimų, V. Matijošaitis iki šiol nėra pateikęs konkretaus atsakymo, kada jo verslas išeis iš Rusijos rinkos.

Praėjusių metų balandį „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis sakė, kad verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris–keturis mėnesius.

Rugpjūčio pabaigoje grupė pranešė radusi penkis potencialius verslo Rusijoje pirkėjus, tačiau tvirtino negalinti prognozuoti, kiek užtruks jo pardavimas ir perdavimas.

Rudenį įmonė pareiškė, kad kol kas susilaikys nuo bet kokių komentarų, kol vyksta „pardavimo procesas“.

„Verslas yra padėtas ant stalo, pasamdyta kompanija, kuri ruošia to verslo pardavimą. Tai tiek, ir viskas. Aš norėčiau, kad jis būtų anksčiau, bet gyvenimas taip dėlioja, bet bus realizuotas ir atsisakysimę“, – anksčiau sakė V. Matijošaitis.

Kauno meras taip pat yra sakęs, jog jaučiasi nejaukiai dėl grupės Rusijai mokamų mokesčių, nors Kaliningrade šios sumos, pasak jo, esą nėra didelės.

„Nėra dideli ten mokesčiai, nes Kaliningrado sritis yra tokia kaip ir lengvatinė zona. Nejaukiai jaučiamės ir mes toje šalyje nebedirbsime. Kiekvienoje šalyje būnant, kuri veda tokią politiką, kaip šiai dienai Rusija, yra nejauku, nemalonu“, – kiek seniau kalbėjo V. Matijošaitis.

LRT.lt primena, kad „Vičiūnų“ įmonių grupei priklausantis prekės ženklas „Viči“ Rusijoje buvo išrinktas antru pagal populiarumą.

Skaityti visą pranešimą