Maskvoje atidarytas į IKEA panašus „Swed House“: švediškų prekių milžinės kopija patiko ne visiems

Prieš 1 metus 56

Baltarusijos baldų bendrovė „Swed House“, prekiaujanti daiktais, turinčiais atrodyti kaip Švedijos milžinės IKEA gaminiai, šeštadienį atidarė savo pirmąją parduotuvę Maskvoje ir sulaukė nevienareikšmiškos vartotojų reakcijos, rašo „Reuters“.

IKEA, kaip ir daugybė kitų Vakarų bendrovių, sustabdė visas mažmeninės prekybos ir gamybos operacijas Rusijoje netrukus po to, kai Maskva pradėjo „specialiąją karinę operaciją“ prieš Ukrainą.

„Mes nesame IKEA – siekiame būti panašūs į IKEA, turime savo prekės ženklus, savo prekes. Taip, turime ir IKEA prekių“, – sakė „Swed House“ generalinis direktorius Mamedalis Kasymovas.

„Mes jomis prekiaujame – 15-20 proc. mūsų asortimento sudaro originalūs IKEA gaminiai. Niekas nedraudė mums to daryti... Mūsų pačių „Swed House“ prekės taip pat turi didelę paklausą“, – sakė jis, turėdamas omenyje naująją parduotuvę.

Parduotuvės viduje esantys pirkėjai, atsisakę nurodyti savo pavardes, pateikė skirtingas nuomones. „Pastaruoju metu labai pasigendame IKEA. Ši nauja parduotuvė yra, sakykime, maloni pradžia“, – sakė Natalija. Kiti kalbinti žmonės minėjo, kad patalpos per mažos.

Skaityti visą pranešimą