Maskva: raginimai uždrausti rusų sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse – nepriimti

Prieš 1 metus 50

Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas šeštadienį pareiškė, kad Ukrainos raginimas uždrausti Rusijos sportininkams dalyvauti 2024-ųjų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kuriam pritarė kelios šalys, yra „nepriimtinas“.

„Bandymas diktuoti sportininkų dalyvavimo tarptautinėse varžybose sąlygas yra visiškai nepriimtinas“, – Rusijos valstybinės naujienų agentūros citavo sporto ministrą O. Matyciną.

„Matome akivaizdų norą sugriauti tarptautinio sporto ir tarptautinio olimpinio judėjimo vienybę“, – pridūrė jis.

Ukraina įnirtingai reagavo į Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) praėjusio mėnesio pranešimą, kad jis svarsto galimybę leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Paryžiaus žaidynėse su neutralia vėliava.

IOC prezidentas Thomas Bachas pareiškė Ukrainai, kad jos raginimai boikotuoti 2024-ųjų Paryžiaus žaidynes dėl galimo rusų sportininkų dalyvavimo prieštarauja olimpiniams principams.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pakartojo savo raginimus, sakydamas, kad „vien teroristinės valstybės atstovų buvimas yra smurto ir neteisėtumo apraiška“.

„Geriau būtų organizuoti sportą šalių viduje ir daryti viską, kad sportas taptų taikos ambasadoriumi ir nutiestų tiltus tarp tautų“, – šeštadienį atsakė O. Matycinas,

Šiaurės ir kai kurios Rytų Europos šalys nurodė, kad prisijungtų prie boikoto.

Skaityti visą pranešimą