Maskva: „aneksuotose“ Ukrainos teritorijose išduota daugiau nei 80 tūkst. Rusijos pasų

Prieš 1 metus 61

„Nuo keturių regionų įtraukimo į Rusijos Federaciją vadovaujantis įstatymais daugiau nei 80 tūkst. žmonių gavo Rusijos Federacijos piliečių pasus“, – sakė Vidaus reikalų ministerijos migracijos pareigūnė Valentina Kazakova, apie tai pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Rugsėjį Rusija surengė vadinamuosius referendumus keturiuose Ukrainos regionuose Donecke, Luhanske, Zaporižioje ir Chersone bei paskelbė, kad gyventojai balsavo už prisijungimą prie Rusijos. V. Putinas oficialiai aneksavo šias teritorijas per ceremoniją Kremliuje spalio pradžioje, nors jo pajėgos niekada jų visiškai nekontroliavo.

Jungtinės Tautos pasmerkė neteisėtą Ukrainos žemių aneksiją ir paragino tarptautinę bendruomenę „nepripažinti jokių Rusijos skelbiamų sienų pakeitimų“. Nuo to laiko Rusija jau prarado dalį teritorijų, kurias buvo okupavusi Ukrainoje. Lapkritį Maskva išvedė pajėgas iš Chersono, vienintelės regiono sostinės, kurią buvo užėmusi invazijos pradžioje.

Po vasarį pradėtos karinės kampanijos Kremlius ėmėsi piršti ukrainiečiams Rusijos pilietybę, leido Rusijos pasus turintiems ukrainiečiams neribotą laiką gyventi ir dirbti Rusijoje.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą