Marijampolės kalėjime nusiaubta kamera – kaliniai ir prižiūrėtojai kaltina vieni kitus

Prieš 1 metus 92

Delfi redakcija gavo skaitytojos (pavardė redakcijai žinoma) laišką su vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotos nusiaubtos kalinių gyvenamosios patalpos: sudaužytas langas, unitazas ir pan. Teigiama, kad tai padarė per kratą kalėjimo pareigūnai.

„Noriu parodyti kaip atrodo žmonių gyvenamosios patalpos po atliktos pareigūnų kratos. Kaip pareigūnai viską išdaužė ir žinoma po to niekas nieko netaiso. Vyksta tiesiog patyčios iš žmonių“, – piktinasi filmuotą medžiagą atsiuntusi skaitytoja.

Delfi gautoje vaizdo medžiagoje nuteistasis rodo nusiaubtą kamerą ir komentuoja: „Kamera graži. Va, ką radau po kratos. (...) Marijampolės pareigūnai taip atlieka kratą. Patikrą padarė.“

„Va taip kasdien reikia gyventi“, – dūsauja filmuojantis nuteistasis. „Paskui sako: kaliniai – blogi. Pareigūnai va ką padaro. Reikėjo eiti į tualetą ir taip ištaškyti jį?“

Delfi pateikė užklausą Lietuvos kalėjimų tarnybai, prašydama paaiškinti, ar tokios kratos tikrai vyko Marijampolės kalėjime? Jeigu taip, kodėl buvo suniokotos patalpos ir kada jos bus suremontuotos?

Tarnyba teigia, kad kamerą nusiaubė nuteistieji.

„Informacija ir vaizdo įrašai susiję su įvykiu, užfiksuotu Lietuvos kalėjimų tarnybos Marijampolės kalėjime kovo 27 d. Vienoje kameroje pareigūnai išgirdę dūžius, pamatė, kad tualeto patalpoje suskaldytas klozetas, kamera užtvindyta vandeniu.

Taip pat buvo sudaužyti trys langų stiklo paketai, nulupti ir sulaužyti šviestuvai, išluptos rozetės, išlupta elektros instaliacija, sudaužytas kameros durų apžiūros langelis, sugadinta kameros durų spyna, nuluptos ventiliacinės grotelės.

Iš viso padaryta žalos už 643,76 eurų. Uždaroje kameroje tuo metu buvo du nuteistieji.“

Daugiau detalių Lietuvos kalėjimų tarnyba teigia negalinti pateikti, nes dėl incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą