„Manchester City“ nemalonumai – futbolo milžinas kaltinamas finansiniu nesąžiningumu

Prieš 1 metus 53

„Premier“ lyga pranešė, kad Anglijos futbolo klubas „Manchester City“ pažeidė daugiau nei šimtą finansinio sąžiningumo taisyklių.

Įtariama, kad klubas pažeidė taisykles, nes ne kartą nepateikė tikslios finansinės informacijos, leidžiančios pamatyti tikrąjį finansinį vaizdą.

Manchester City have been charged by the Premier League for breaking multiple Financial Fair Play rules. pic.twitter.com/eGlnxN75ey

— ESPN FC (@ESPNFC) February 6, 2023

Teigiama, kad Anglijos futbolo lyga tam skirtą tyrimą vykdė daugiau nei ketverius metus ir juo apėmė 2009–2018 m. laikotarpį.

Tuo metu pats „Manchester City“ klubas atsakė, kad yra nustebintas tokių kaltinimų, todėl dabar laukia kaltę pagrįsti galinčių įrodymų.

BREAKING: Man City charged by Premier Leaue with numerous breaches of financial rules following a four-year investigation.
This is unprecedented: pic.twitter.com/ZGzdX210qP

— Martyn Ziegler (@martynziegler) February 6, 2023

Tiesa, tai yra ne pirmas kartas, kuomet šis Anglijos futbolo milžinas yra kaltinamas finansiniu nesąžiningumu. Nors praėjusį kartą apie galimus pašalinimus iš Europos turnyrų ir buvo užsiminta, tačiau jų galiausiai buvo atsisakyta.

Apie galimą bausmę dėl dabartinių kaltinimų kol kas nėra kalbama.

„City“ futbolininkai šiuo metu užima 2 vietą „Premier“ lygoje. Tuo metu lyderės poziciją ir toliau išlaiko Londono „Arsenal“.

Skaityti visą pranešimą