Maksvytis prieš dvikovą su „Fenerbahče“ – apie Cavanaugh problemas ir pažeidžiamus varžovus

Prieš 1 metus 41

Kauno „Žalgiris“ pasitinka naujuosius metus su dar vieneriomis rungtynėmis Eurolygoje – į Kauną atvyksta galinga, bet pastaruoju metu pažeidžiamai atrodanti Stambulo „Fenerbahče“ komanda. 

„Labai atletiška komanda, turbūt viena iš fiziškiausių komandų Eurolygoje. Jei dar kalbėtume apie žaidėjų dydžius ir atletiškumą... Kartais atrodo, kad žaidžia akiai negražų, gynybinį krepšinį, dar prie to pridėjus trenerį Itoudį, jo meistriškumą. Tai labai gynybinė, griaunanti komanda, kuri atima daug opcijų iš varžovų puolimo.

Puolime pasižymi antrais šansais, greitu puolimu, Calathesas ir Wilbekinas yra du žmonės, kurie daug sprendžia, valdo komandą puolime. Manau, kad bus sunkios, atletiškos, fiziškos rungtynės, galbūt nelabai rezultatyvios, bet 40 minučių reikės arti aikštelėje. Viena komanda, kuri bus kantresnė ir turės daugiau jėgų – laimės“, – prieš rungtynes kalbėjo Kazys Maksvytis.

Į Kauną „Fenerbahče“ atvyksta fiksuodama 4 pralaimėjimų seriją iš eilės.

„Tai parodo, kad jie yra pažeidžiami, iš kitos pusės, jie grįžta, pastarosiose rungtynėse irgi turėjo iniciatyvą. Nėra jie tokie blogi, kaip dabar rodo skaičiai.

Ilgą laiką nežaidė vienas iš jų lyderių Motley, labai universalus žaidėjas. Manau, kad tai buvo ir su tuo susiję. Dar kažkiek yra aptrupėjusi jų gynėjų dalis, turi galingą priekinę liniją, manau, kad traumos išmušė juos iš ritmo“, – teigė K. Maksvytis.

„Žalgiris“ vis dar negali kliautis Tylerio Cavanaugh paslaugomis, kurio situacija komandai kelia nerimą, tiesa, Lukas Lekavičius turėtų žaisti.

„Dėl Tylerio naujienų nėra, laukiame dar medikų diagnozės, ką jie pasakys. Kaip ir minėjau anksčiau, viena akimi dairomės žaidėjų rinkoje. Lukas Lekavičius ir Dovydas Giedraitis turėtų grįžti ir treniruojasi su komanda“, – dėstė „Žalgirio“ strategas.

Kokio papildymo dairosi „Žalgiris“?

„Jei norėtume kažką paimti iš Eurolygos, tą turime padaryti tik per langą. Slapčia tikimės, kad Cavanaugh pasveiks, laukiame gydytojų prognozės“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Prasidedant naujiesiems metams K. Maksvytis taip pat pasvarstė ir apie savo komandos progresą.

„Mes irgi keitėmės. Gynyboje kiek per daug užsižaidėme su „switch-all“ gynyba, gal dažniau reikėjo įpainioti varžovus į individualią gynybą. Didelių priekaištų komandai neturiu, turbūt vienintelės rungtynės, kurios buvo blogos, tai buvo prieš „Panathinaikos“. Visose kitose rungtynėse buvome, taip bus ir toliau, tikiuosi, kad pasisemsime patirties ir daugiau laimėsime runtgynių pabaigose“, – teigė K. Maksvytis.

Skaityti visą pranešimą