Maksvytis prašo gerbti Eurolygos dugne atsidūrusius milaniečius: nereikia apsigauti ir nuvertinti jų

Prieš 1 metus 47

Dvigubą Eurolygos savaitę Kauno „Žalgiris“ užbaigs Milane, kur penktadienį laukia „AX Armani“ komandos iššūkis. Prieš sezoną Ettore Messinos auklėtiniai buvo laikomi vienas iš turnyro favoritų, tačiau šiuo metu Milano klubas rikiuojasi pačiame Eurolygos dugne.

Tačiau „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis ragina neatsipalaiduoti ir neapsigauti dėl varžovų užimamos vietos turnyro lentelėje.

„Dar vienas eilinis stiprus varžovus, kuris dabar nesantis pergalių kelyje, bet nereikia apsigauti ir nuvertinti jų. Trūksta kelių traumuotų žaidėjų, neturi tikro įžaidėjo, kad įžaistų kamuolį, bet yra dideli ir fiziški. Bus tokia pati fizinė kova, kokią turėjome Kaune. Jie prie savo žiūrovų norės reabilituotis“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo K. Maksvytis.

„Žalgiris“ turėjo prabangą dvigubos Eurolygos savaitės metu tarp rungtynių turėti net 2 dienų tarpą, tad šis laikas padės žalgiriečiams kiek labiau atsistatyti.

„Kažkiek turėjome atsistatymo treniruotę, pervažiavome, šiandien turime jau rimtesnę treniruotę, su kontaktu. Tikiuosi, kad rytoj jau būsime atsistatę“, – vylėsi K. Maksvytis.

Strategas taip pat teigiamai įvertino ir naujokų Isaiaho Tayloro ir Achille Polonaros debiutą vilkint „Žalgirio“ marškinėlius.

„Kaip ir matėte, tai ėjome va bank. Metėme juos į aikštę ir tas pasiteisino. Jie davė naudos, tačiau visų gynybos sistemų ir derinių dar negalime naudoti. Esame truputį sumažinę tos informacijos kiekį“, – tikino K. Maksvytis.

„Žalgirio“ ir „AX Armani“ dvikova penktadienį prasidės 21 val. 30 min. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT PLIUS ir portalas LRT.lt.

Skaityti visą pranešimą