Maksvytis – apie „Baskonia“ lietuvius, savo debiutą Eurolygoje ir Hayeso situaciją

Prieš 1 metus 61

Kauno „Žalgiris“ (5-3) trečiadienį pradės dvigubą savaitę Eurolygoj, tačiau rungtynėse Vitorijoje gali tekti verstis be vieno iš aukštaūgių. „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis atskleidė, kad kol kas dar nėra aiški Kevarriuso Hayeso situacija.

„Jis skrenda su komanda, o pastarąsias dienas gydėme jį. Planuojame šiandien pajungti į pirmą treniruotę. Tikimės, kad įsijungs sėkmingai ir bus pasiruošęs. 100 procentų dar nėra atsistatęs, bet jis pats nori grįžti“, – prieš išvyką kalbėjo K. Maksvytis.

Trečiadienį stratego auklėtiniai susikaus „Baskonia“ (4-4) ekipa, kurioje žaidžia Tadas Sedekerskis ir Rokas Giedraitis.

„Tai tipiška ispaniška komanda, labai gera puolime, bėga puikiai į greitas atakas. Tačiau gal ne tokia gera gynyboje. Reikės pirmiausiai neleisti jiems įgyt pasitikėjimo puolime ir turėsime priversto juos gintis“, – apie būsimus varžovus kalbėjo K. Maksvytis.

Paklaustas apie „Baskonia“ ekipos lietuvius, K. Maksvytis pasidžiaugė jų svarba aikštėje.

„Baskų rotacijai apmažėjus jie gauna svarbius vaidmenis. Džiugu už juos abu“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

K. Maksvytis taip pat prisiminė ir savo debiutą Eurolygoje, kuomet su Klaipėdos „Neptūnu“ pirmoji dvikova buvo žaidžiama būtent Vitorijoje.

„Žaidėme, laikėmės, bet pralaimėjome. Daug šansų neturėjome, buvo pirma kelionė, pirmas jaudulys. Dabar jau važiuojame ne tik pažaisti, bet ir nugalėti“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Trečiadienį „Žalgirio“ ir „Baskonia“ dvikova vyks 21 val. 30. Penktadienio rungtynės su „Valencia“ prasidės 21 val. 45 min. Abejas rungtynes tiesiogiai rodys LRT PLIUS ir portalas LRT.lt.

Skaityti visą pranešimą