Maksvyčiui rimtą iššūkį metęs Kurtinaitis: „Žalgirio“ autoritetas padarė savo

Prieš 1 metus 53

Pirmadienį vakare Alytaus „Wolves“ (6-4) ekipa metė rimtą iššūkį Kauno „Žalgiriui“ (9-1), tačiau LKL rungtynių pabaigoje pranašumą įrodė Kazio Maksvyčio auklėtiniai.

Į atlapus kauniečiams kibę „vilkai“ išvykoje krito 85:90.

Po rungtynių kalbėjęs „Wolves“ ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis negailėjo pagyrų varžovams.

„Norėčiau pasveikinti „Žalgirį“, kuris turi tikrai gerą atkarpą – gerai žaidžia tiek Eurolygoje, tiek LKL. Nežiūrint į tai, kad buvo gera kova, manyčiau, kad „Žalgiris“ laimėjo pelnytai, kadangi jie moka žaisti rungtynių pabaigas. Kai yra sunku – jie susiima, atlieka kažką „ekstra“, gali atkovoti nenumatytą kamuolį, gali mesti metimą, išprovokuoti pražangą. Žaidėjai ir komanda yra aukščiausios klasės.

Kalbant apie mūsų vyrus, džiaugiuosi ta energija ir parodytu charakteriu. Aišku, pradžia buvo sunkoka, vis tik „Žalgirio“ autoritetas savo padarė, mes ilgai įeidinėjome į rungtynes, paskui viskas kaip ir buvo neblogai. Bet atėjo rungtynių pabaiga, kada reikia sužaisti kruopščiai ir nesuklysti“, – mintimis dalijosi treneris.

Kalbėdamas apie visą šio sezono „Žalgirio“ paveikslą, R. Kurtinaitis negailėjo pagyrų: „Jie turi sunkiai ugdomą savybę. Jie žaidžiant rungtynių pabaigas nežiūri į rezultatą, o tiesiog kaunasi iki galo ir dažniausiai arba pralaimi nedideliu skirtumu, arba laimi. Jie patys iš savęs yra „kariukai“. Kazys nemelavo sakydamas, kad jam tikrai malonu dirbti su tokia komanda. Net sunkiais momentais jie kovoja vienas už kitą, griūna dėl kamuolio.“

Kaziui Maksvyčiui pergalė vietiniame fronte didelių emocijų nesukėlė.

„Sunkios rungtynės – ne ta energija, ne tas užsivedimas. Manau, kad „Wolves“ šiandien žaidė neblogai, kietai, stengėsi mus išmušti iš situacijų, o mes nebuvome pasiruošę tokiam kontaktui“, – spaudos konferencijoje sakė K. Maksvytis.

K. Maskvytį nuliūdino atsarginių žaidėjų indėlis: „Tokiose rungtynėse jų indėlis turi būti žymiai didesnis, nes pagrindiniai krepšininkai per dvigubą savaitę gauna didžiulį krūvį. Šiandien vienintelis labai geras dalykas yra pergalė. Dėl viso kito galima ginčytis.“

„Žalgiriui“ tai buvo trečiasis mačas per pastarąsias 5 dienas. Praėjusią savaitę kauniečiai dukart žaidė Eurolygoje.

„Po dvigubų Eurolygos savaičių būna fizinis ir emocinis atoslūgis, o LKL komandos to nedovanoja, jos prieš mus eina žaisti su pilna energija. Šiandien nebuvome ta komanda, kokią esame įpratę matyti. Tikiuosi, kad tai tik nuovargio ženklai“, – pridūrė treneris.

Skaityti visą pranešimą