Maišiagaloje praūžė tradicinė amatų mugė ir „Kapela Dworska“ koncertas

Prieš 1 metus 123

Sekmadienio popietę prie Houvalto dvaro Maišiagaloje šurmuliavo tradicinė amatų mugė ir vyko nuostabus „Kapela Dworska“ padovanotas koncertas 5-erių metų jubiliejaus proga.

Į jaukią Maišiagalos miestelio šventę susirinko daug vietos gyventojų bei atvyko garbių svečių. Kartu su Maišiagalos gyventojais šventėje dalyvavo Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas, Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas Valdemar Tomaševski, LLRA-KŠS atstovaujanti Seimo narė Rita Tamašunienė, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vedėja Lilija Andruškevič, Maišiagalos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas Edvard Dukel ir kt. garbūs svečiai.

Šią dieną netrūko pramogų vaikams ir suaugusiems. Nuo pat renginio pradžios visus žavėjo Vilniaus apskrities amatininkų mugė, kurioje buvo galima įsigyti išskirtinių ir unikalių liaudies meistrų gaminių. Visi renginio dalyviai taip pat galėjo sudalyvauti tradicinių amatų edukacinėse pamokėlėse, pažinti senųjų amatų subtilybes ir sužinoti įvairių tradicinių skanėstų gaminimo būdus.

Vaikai buvo pakviesti į edukacinį užsiėmimą „Lino raižinys”. Renginio kulminacija – Houvalto dvare Tradicinių amatų centre veikiančios kapelos „Kapela Dworska“ surengtas jubiliejinis koncertas. Šventiniame koncerte buvo džiaugiamasi ansamblio kūrybine veikla, kapelą sveikino jo draugai ir kolegos.

Nuotr. Marian Dzvinel

Skaityti visą pranešimą