Lygiosiomis Čempionų lygos atranką pradėjusio Vilniaus „Žalgirio“ strategas: mes padarėme daug klaidų

Prieš 1 metus 80

Vilniaus „Žalgiris“ lygiosiomis 1:1 su Kosovo čempionais „Ballkani“ klubu pradėjo UEFA Čempionų lygos atrankos kovas.

Abu rungtynių įvarčiai buvo pelnyti dar pirmajame kėlinyje.

Kosovo ekipa rungtynes pradėjo itin agresyviai, o jau 14-ą minutę tolimu šūviu nuginklavo Edviną Gertmoną.

Tačiau 25-ą minutę „Žalgiris“ uždirbo pirmąjį savo kampinį ir jį išpildė idealiai. Oliveris Buffas buvo pirmasis prie kamuolio ir smūgiu galva iš arti kamuolį nukreipė į vartus.

„Laukėme ir galvojome, kad „Ballkani“ komanda nuo pirmųjų minučių yra agresyvi, eina į priekį, kuria įtampą, spaudimą. Taip ir atsitiko. „Ballkani“ norėjo įmušti įvartį, o mes padarėme daug klaidų. Aiškinsimės, kas tai nulėmė – jaudulys, ar kiti faktoriai. Darysime išvadas. Oras taip pat vertė daryti korekcijas“, – rungtynes interviu „Vilniaus „Žalgirio“ TV“ vertino „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas.

Vertindamas įvarčius rungtynėse strategas teigė, kad jo komanda turėjo ir daugiau progų įvarčiams.

„„Ballkani“ įmušė greitą įvartį. Neuždarėme smūgio erdvės, nors ir apie tai kalbėjome. Varžovų atakos buvo aštrios, nuo jų smūgiu gelbėjo Gertmonas. Nors ir praleidome įvartį, gerai, kad išpildėme standartinę situaciją. Įmušė neaukštas žaidėjas, sakėme, kad „Ballkani“ turi problemų standartinėse situacijose. Buvo ir daugiau progų, kurias galėjome išnaudoti“, – kalbėjo V. Čeburinas.

„Rungtynių pradžia nebuvo gera, tokia kokios nenorėjome. Varžovai įgijo pasitikėjimo, o mes neįsižaidėme, – vertino fkzalgiris.lt cituojamas O. Buffas – Nemanau, kad pradžia buvo nervinga, turime daug patyrusių žaidėjų. Tačiau kartais gali taip atsitikti, nelaimėjome dvikovų. Vėlavome į dvikovas, leidome jiems vieną kitą sekundę kamuolio kontrolei, Leidome pradėti atakas. Turime išanalizuoti klaidas ir geriau sužaisti po savaitės. Ar esame rezultatu patenkinti? Sakyčiau jis neblogas. Norėjome čia laimėti. Varžovai turi gerą komandą ir gali žaisti gerą futbolą. Kitą savaitę nebus lengva.“

„Žalgirio“ strategas teigė, kad visi žaidėjai buvo atsidavę žaidimui, tačiau buvo padaryta per daug klaidų.

„Komanda buvo atsidavusi, buvo daug judėjimo, pastangų, bet ir daug klaidų. O tai ir neleido pasiekti teigiamo rezultato. Stengėsi visi – tiek tie, kas žaidė nuo pradžių, tiek tie, kas pakilo nuo suoliuko“, – kalbėjo V. Čeburinas.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos liepos 12 d. nuo 19 val. Vilniuje, LFF stadione.

„Jautėme ir sirgalių palaikymą, nors jų buvo ir nedaug. Tikimės, kad Vilniuje mus palaikys tikrai daug sirgalių, kad turėtume namų aikštės pranašumą“, – užbaigė V. Čeburinas.

Skaityti visą pranešimą