„LTG Cargo“ praėjusią savaitę atmetė 53 prašymus gabenti krovinius

Prieš 1 metus 52

„LTG Cargo“ praėjusią savaitę (balandžio 10–16 d.) sulaukė 546 klientų paraiškų kroviniams tarp Lietuvos ir užsienio šalių vežti, praneš „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) krovinių vežimo bendrovė.

Įvertinus atitikimą bendrovės taikomai sankcijų kontrolės ir nulinės tolerancijos rizikai principams, praėjusią savaitę patvirtintos 371 krovinių vežimo paraiška. 53 paraiškos buvo atmestos, dar dėl 122 paraiškų sprendimas bus priimtas detaliau įvertinus klientų pateiktus duomenis. 38 iš šių atmestų krovinių vežimo paraiškų buvo skirtos eksportui arba importui iš ar į Baltarusiją.

Praėjusią savaitę daugiausia buvo atmesta prašymų gabenti vagonus konteinerių pervežimui – nebuvo patvirtintos paraiškos gabenti 28 tokio tipo vagonus. Be to, bendrovė atmetė 25 vežimo paraiškas vagonams su maisto produktais, 23 vagonams su žemės ūkio produkcijos išspaudomis, 17 vagonų su durpėmis ir jų produktais, taip pat 10 vagonų su technine įranga.

Iš viso nuo kovo 1 d. bendrovė „LTG Cargo“ yra sulaukusi 4694 krovinių vežimo paraiškų.

Įvertinus atitikimą bendrovės taikomiems sankcijų kontrolės ir nulinės tolerancijos rizikai principams bei kitus aspektus, nuo kovo mėn. pradžios patvirtintos 3650 krovinių vežimo paraiškų. 909 paraiškų buvo atmestos. Beveik pusė šių atmestų krovinių vežimo paraiškų (422 vienetų) buvo skirtos eksportui arba importui iš ar į Baltarusiją.

Pranešime rašoma, kad LTG bendrovės, užtikrindamos sankcijų kontrolę, vadovaujasi keliais esminiais principais. Tarp jų – prioritetas vertybėms, Lietuvos užsienio ir saugumo politikos interesai yra svarbesni už verslo interesus.

„LTG Cargo“ nurodo reaguojanti į visus galimus bandymus apeiti galiojančias tarptautines sankcijas.

Bendrovė visiems kroviniams atlieka ypatingai detalias patikras, išplėtė iš klientų renkamos informacijos kiekį ir sugriežtino paraiškų teikimo taisykles, stiprina analitinius pajėgumus.

Skaityti visą pranešimą