LSKL ketvirtfinaliai: VDU tritaškių lietus ir KTU problemos

Prieš 1 metus 46

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaisti pirmieji ketvirtfinalio mūšiai: tvirtus žingsnius pusfinalio link žengė savo varžovus triuškinančiais skirtumais išvykose patiesę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Klaipėdos universiteto (KU) studentai, o Vilniaus universiteto (VU) ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) pergalės kiek trapesnės ir jie prieš atsakomąsias ketvirtfinalio kovas būti ramūs dar negali.

VDU prapliupo tritaškiais

Tvirčiausiai gali jaustis daugkartiniai lygos čempionai VDU krepšininkai. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai Klaipėdoje net 43 taškų skirtumu – 115:72 (26:17, 29:16, 29:21, 31:18) sutriuškino LCC tarptautinio universiteto (LSU) komandą.

VDU dar iki didžiosios pertraukos atitrūko 22 taškų skirtumu – 55:33 ir nemažinę apsukų smaginosi po LCC ekipos krepšiu.

VDU gretose žibėjo net 8 iš 9 tritaškių pataikęs Martynas Pocevičius. Jo sąskaitoje – 24 taškai ir 26 naudingumo balai. Po 18 taškų surinko Matas Repšys ir Amandas Urkis, 16 – Julius Liesis, 13 – Augustinas Mikštas.

LCC komandą bandė gelbėti legionierius Wamulundi Simwinga, surinkęs 29 taškus (13/22 dvit., 3/7 baudos, 8 atk. kam., 1 rez. perd., 7 klaidos, 18 naudingumo balų). Martynas Navickas ir Filip Radišič surinko po 10 taškų.

LCC laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 48:37, tačiau namuose tritaškius metė vos 10 proc. taiklumu (pataikė vos 2 tritaškius iš 21 bandymo). Tuo tarpu VDU tritaškių pataikymo procentas – 48 (pataikė 19 iš 40 tritaškių).

„Į Klaipėdą atvykome kovingai nusiteikę ir nuo pat dvikovos pradžios nesiruošėme juokauti. Tas susikaupimas davė saldžių vaisių – prieš atsakomąją ketvirtfinalio kovą galime būti ramūs. Pralaimėti namuose įmanoma, bet tokiu dideliu skirtumu – vargu“, – šyptelėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

LCC tarptautinio universiteto strategas Gytis Krugelevičius pripažino, kad čempionai yra čempionai ir prieš juos kovoti – labai sudėtinga.

„Reikia pripažinti, kad labai didžiulis meistriškumo skirtumas. Sustabdyti VDU puolimo mašiną – sudėtingas reikalas“, – sakė LCC ekipos treneris.

KU per kėlinį sukratė 40 taškų

Lygos vicečempionai KU krepišninkai taip pat prieš atsakomąją dvikovą gali būti ramūs – Mindaugo Stašiaus auklėtiniau Kaune 35 taškų skirtumu – 112:77 (16:21, 28:9, 40:23, 28:24) nukovė Kauno kolegijos (KK) komandą.

Rungtynių pradžia KU ekipai nieko gero nežadėjo – kauniečiai trūktelėjo į priekį 8:2, o pirmąjį kėlinį laimėjo 21:16.

Tačiau po šio šalto dušo LSKL vicečempionai kiek sukruto, antrąjį kėlinį laimėjo 28:9 ir į didžiąją pertrauką iškeliavo jau pirmaudami dviženkliu skirtumu – 44:30.

Trečiajame kėlinyje klaipėdiečiai surengė atakų šou, per dešimt minučių pelnė net 40 taškų ir jau atitrūko nepavejamai – 88:53 bei smaginosi žaisdami likusią dvikovos atkarpą.

„Pirmąjį kėlinį varžovai patampė liūtą už ūsų, o juk žinote kaip nutinka, kai liūtą pažadini“, – šyptelėjo KU treneris Mindaugas Stašys.

Tuoj pat jis pridūrė: „Saldi pergalė. Vyrai – šaunuoliai, parodė charakterį, kovingumą ir neatsipalaidavo iki paskutinių sekundžių, nors ir solidžiai pirmavome jau po 30 minučių. Tai viena gražiausių šio sezono mūsų pergalių.“

Kauno kolegijos treneris Šarūnas Stanionis sakė, kad norint laimėti prieš pajėgią KU komandą, reikia sumesti savo metimus taip, kaip ko žaidėjai darė pirmame kėlinyje.

„Kovą po krepšiais pralaimėjome 32:43 ir dažniau klydome – mūsų 18, o varžovų – 10 klaidų. Šansų atsakomojoje dvikovoje atlošti 35 taškus – mažai, bet stengsimės ir kovosime, kiek galėsime“, – sakė Š.Staniomis.

KU komandą į pergalę vedė 21 tašką pelnęs Aringas Brazauskas, 14 taškų pridėjo Gabrielius Mažeika, po 12 – Ernestas Jaškus ir Gediminas Leščiauskas (8 atk. kam.), po 10 – Ginas Mulevičius ir Kristupas Keinys.

Kauno kolegijos gretose išsiskyrė 21 tašką surinkęs Adomas Rybelis (4/6 dvit., 4/9 trit., 1/2 baudos, 7 atk. kam., 4 rez. perd., 21 naud. balas). Mintautas Bulanovas ir Arijus Adomauskas surinko po 12 taškų, Arminas Puišys – 11 tšk.

LSU ramiai miegoti negali

Dviženkliu taškų skirtumu – 95:82 (30:21, 22:19, 27:13, 16:29) pergalę prieš namuose žaidusią Vilnius TECH komandą iškovojo Lietuvos sporto universitetas (LSU).

Tačiau kaip pats LSU treneris Ramūnas Butautas po dvikovos įvardijo: „Skirtumas toks, kad ramiai miegoti negalime“.

LSU po trijų kėlinių pirmavo 26 taškų skirtumu – 79:53, tačiau aikštės šeimininkai ketvirtajame kėlinyje buvo sumažinę atsilikimą iki 11 taškų skirtumo – 82:93.

„Galiu pagirti Vilnius TECH komandą, kad nenuleido rankų ir kovojo iki galo. Taip jau susiklostė rungtynių pabaiga, kad viską reikės atidirbti atsakomojoje dvikovoje Kaune. Skirtumas nėra toks, kokio norėtume“, – pripažino R. Butautas.

Vilnius TECH komandos treneris Gintaras Šerkšnas teigė, kad pralaimėta stipresnei komandai.

„Garbingas rezultatas, bet pralaimėjome ir tai džiaugsmo nesuteikia. Išvykoje bus sunku, reikia pagerinti gynybą“, – trumpai situaciją apibūdino Vilnius TECH komandos strategas.

LSU gretose rezultatyviausiai rungtyniavo 20 taškų surinkęs Marius Gasparaitis, 18 taškų pelnė Lorenas Stoškevičius, 16 (9 atk. kam.) – Ignas Dirda, po 10 – Henrik Žukovski ir Ernestas Barkus.

Vilnius TECH komandoje pirmu smuiku griežė net 30 taškų pelnęs Džiugas Maslenikas. Jis pataikė 7 iš 11 dvitaškių, 4 iš 8 tritaškių, 4 iš 4 baudos metimus, po krepšiais atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 30 naudingumo balų. Julius Jasulis pridėjo 15 taškų (7 atk. kam., 3 rez. perd.).

Bronziniams prizininkams – VU kirtis

Didžiausia intriga išlieka tarp Kauno technologijos universiteto (KTU) ir Vilniaus universiteto (VU) ketvirtfinalio poros. Čia po pirmojo mūšio Kaune 5 taškų pranašumą turi VU krepšininkai – 70:65 (20:19, 18:12, 13:18, 19:16).

Šios komandos du kėlinius kovėsi itin atkakliai, tačiau trečiojo kėlinio pradžioje VU sugebėjo susikrauti dviženklį pranašumą – 41:31. Tuomet KTU sižaidė atkarpą 17:7 ir išlygino rezultatą – 48:48 (29 dvikovos min.).

36 dvikovos minutę vilniečiai vėl trūktelėjo į priekį – 65:55, tačiau iki dvikovos pabaigos KTU sugebėjo sumažinti skirtumą iki 5 taškų – 70:65.

„Pritrūko taiklumo iš po krepšio ir vidutinio nuotolio. Mes dvitaškius metėme 40 procentų taiklumu, o varžovai – 62 procentų taiklumu. Trūko užsivedimo ir energijos. Varžovai sužaidė protingiau ir laimėjo. Po rungtynių vyrams pasakiau: niekas neprarasta, mes privalome išvykoje sužaisti geriau. Mes išvykų rungtynių nebijome, viskas mūsų pači7 rankose – reikia kautis ir tiek, o 5 taškų skirtumas – nieko nereiškia“, – akcentavo KTU treneris Lukas Šimkus.

VU ekipos strategas Rimantas Kaminskas kalbėjo panašiai.

„Po rungtynių žaidėjams rūbinėje pasakiau, kad nieko nepadarėme ir džiaugtis negalime, viskas spręsis Vilniuje. Mane neramina tai, kad šįkart akivaizdžiai pralaimėjome kovą po lenta – 24:52. Varžovai turėjo daugiau antrų šansų, tačiau mes buvome agresyvesni gindamiesi, būtent mūsų gynyba juos šiek tiek išmušė iš vėžių ir sugebėjome laimėti trapiu skirtumu. Pagrindiniai pergalės veiksniai – charakteris ir gynyba. Jei tai pavyks išlaikyti ir dvikovoje Vilniuje, tada viskas bus gerai“, – mano VU treneris R.Kaminskas.

Vilniaus komandai 23 taškus (4/5 dvit., 3/8 trit., 6/7 baudos) pelnė Dovydas Rimkus, po 14 taškų prie pergalės pridėjo Kipras Urbanavičius ir Vytautas Saulis.

Iš KTU komandos išsiskyrė 15 taškų surinkęs Kristupas Lukošius, 12 taškų pelnęs Jonas Levickas ir 11 taškų pridėjęs Emilis Bartninkas (10 atk. kam.).

Ketvirtfinalyje yra kaunamasi iš dviejų rungtynių, tad po savaitės, vasario 20 dieną, vyks atsakomosios dvikovos KU, VDU, VU ir LSU arenose. Į pusfinalį pateks geresnį dviejų rungtynių rezultatą pasiekusios komandos.

„Ilgoji pertrauka“: Filipinų pinigai, kur „Ryto“ papildymas, Ispanijos legionierių limitas, krepšininkų statusas darbo rinkoje, „Synergy“ niuansai ir lažybos

Skaityti visą pranešimą