LRT trumpai. Vilniuje atsiras 16 naujų greičio matuoklių – kokiose vietose jie išdygs?

Prieš 1 metus 76

Vilniaus valdžia nori vis labiau pažaboti greičio mėgėjus. Neslepiama, kad kontraversiškai vertinamas gatvių siaurinimas vykdomas būtent dėl siekio sulėtinti transporto priemonių greitį. Dar viena priemonė Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjų medžioklei – stacionarūs greičio matuokliai. Jų iki balandžio mėnesio turėtų atsirasti bent 16. LRT.lt primena, kokiose vietose nauji radarai išdygs.

Nauji stacionarūs greičio matuokliai, liaudiškai vairuotojų vadinami inkilais, pradėti montuoti dar praėjusių metų pabaigoje. Vienas tokių išdygo leidžiantis nuo Savanorių kalno miesto centro link, dar kitas – Oslo gatvėje, trečias – Žvėryne, važiuojant T. Narbuto gatve.

Vilniaus miesto savivaldybė informavo, kad matuoklių plėtra sostinėje iš tiesų vykdoma. „Iki balandžio planuojama Vilniuje įrengti 16 naujų stacionarių greičio matuoklių“, – LRT.lt sakė Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas.

Savivaldybės atstovo teigimu, dalis kamerų galės fiksuoti ne tik greičio viršijimo, bet ir raudono šviesoforo signalo ir (arba) A juostų pažeidimus. Tiesa, naujosios kameros dar kurį laiką neveiks taip, kaip įprasta.

„Įrengus matuoklius, dar kurį laiką jie testuojami ir kalibruojami“, – tvirtino G. Grubinskas. Apie tai, kad įranga testuojama, vairuotojus paprastai įspėja specialiai įrengti kelio ženklai.

Patvirtinusi greičio matuoklių plėtrą, savivaldybė pasidalijo sąrašu, kur numatytos radarų vietos.

Šiuo metu Vilniaus mieste iš viso yra 21 veikiantis matuoklis, skirtas užtikrinti greičio, A juostų, raudonos šviesoforų šviesos kontrolę. Jų vietas galima matyti specialiame žemėlapyje.

Skaityti visą pranešimą