LRT iš Kataro. Pasaulio čempionate šviečiant tuščioms vietoms FIFA skelbia – stadionai užpildyti 94 proc.

Prieš 1 metus 67

Pasaulio futbolo čempionate Katare jau ne vienerios rungtynės privertė suabejoti oficialiai skelbiama stadionų lankomumo statistika. Kai kuri jų prasilenkdavo su stadionuose esamomis vietomis, tačiau pasibaigus pirmajam grupių etapo turui FIFA paskelbė, kad jame stadionai buvo užpildyti 94 proc. Daugiausia sirgalių stebėjo Brazilijos ir Serbijos akistatą „Lusail“ stadione.

Į šią statistiką dar neįtraukta antroji Kataro akistata šiame čempionate su Senegalo rinktine. Šiose rungtynėse buvo sunku patikėti, kad Kataras žaidžia namuose, nes laisvos vietos badė akis. Iš tiesų, būnant Dohoje, apima jausmas, kad šis pasaulio čempionatas daugiau ne pačiam Katarui, o kitoms regiono šalims. Tai paaiškina faktas, kad Katare tik 10 proc. pačių katariečių, 90 proc. – darbininkai iš įvairių Azijos šalių – Indijos, Bangladešo, Nepalo – o jose futbolas pirmuoju smuiku negriežia.

Tačiau Irano, Saudo Arabijos, Egipto ar Palestinos aistruoliai labai didžiuojasi, kad pagaliau pagrindinė futbolo šventė – jų regione. Jie dominuoja ir tribūnose, palaikydami visas Azijos rinktines.

Beje, daugiausia bilietų į šį čempionatą iš užsienio įsigijo amerikiečiai, kurie po ketverių metų rengs pasaulio čempionate.

Išskirtinai tuščios šiame čempionate – VIP ložės, kuriose daugiausia lankosi šeichai. Atrodo, kad 220 mlrd. čempionatui nepagailėję šalies galingieji pačiu futbolu itin nesidomi.

Oficiali FIFA statistika skelbia, kad į čempionatą jau parduoti 3 mln. bilietų. Lapkričio 24-osios Brazilijos pergalę 2:0 prieš Serbiją gyvai stebėjo 88,103 aistruoliai.

Socialiniuose tinkluose plito palyginimai, kad lankomumo statistika prasilenkia su esamų stadionuose vietų skaičiumi. FIFA paaiškina, kad kai kurie stadionai buvo praplėsti čempionatui – įrengtos papildomos vietos žiniasklaidai ir darbuotojams. Mažiausiame čempionate 974 stadione dabar telpa 44,089 žmonės.

FIFA paskelbė, kad šis čempionatas per televiziją kol kas yra žiūrimesnis nei prieš ketverius metus vykęs Rusijoje.

Skaityti visą pranešimą