„Lithuanian Fitness Challenge“ suburs funkcinio fitneso aistruolius ir iš visų Baltijos šalių

Prieš 1 metus 166

Jau ketvirtus metus iš eilės visus šio sporto aistruolius ir gerbėjus kviečia funkcinio fitneso šventė. Rugsėjo 3 dieną Lukiškių aikštė tradiciškai taps varžybų arena. Šiais metais susirungs per šimtą atletų iš skirtingų šalių, moterų ir vyrų divizijose, skelbiama organizatorių pranešime žiniasklaidai.

„Lithuanian Fitness Challenge“ kasmet sulaukia vis daugiau susidomėjimo bei dalyvių. Šie metai išskirtiniai tuo, jog Lietuvoje norinčių dalyvauti buvo kur kas daugiau nei numatytų vietų. Toks gausus susidomėjimas džiugina organizatorius, o ir renginį perkelia visai į kitą lygmenį – priartina jį prie pasaulinio funkcinio fitneso varžybų standarto.

Išskirtinis dėmesys užsienio atletams

Kasmet organizatoriai išsikelia sau naujus tikslus. Šiais metais ypatingas dėmesys buvo skirtas LFC žinomumo didinimui užsienyje ir užsienio atletų pritraukimui.

Kaimyninei Latvijai bei Estijai buvo skirta po penkias vietas jų šalių sportininkams., tad greičiausiai užsiregistravusiems penkiems dalyviams vieta renginyje buvo garantuota. Tiesa, svečių sulauksime ne tik iš Baltijos regiono. Savo jėgas Lukiškių aikštėje išbandys atletai iš Lenkijos ir netgi Portugalijos.

Nežinomybė atletams, intriga žiūrovams

„Būkite pasirengę nežinomybei“, – toks galėtų būti oficialus funkcinio fitneso šūkis. Tai moto, kurį žino ir juo gyvena visi funkcinių treniruočių mėgėjai. Šie žodžiai puikiai apibūdina ir tai, ko galima tikėtis rugsėjo 3-ąją. Kaip ir iki šiol rungtys, kuriose bus išbandomi atletai, nėra žinomos iki pat renginio dienos, tad tiesiogiai joms pasiruošti nėra įmanoma, todėl fizinis pasirengimas įvertinamas objektyviai, o žiūrovus prikausto nuolatinė intriga.

Organizatoriai išduoda tik tai, jog pirmoji rungtis yra ruošiama ne pačioje Lukiškių aikštėje, tad atletams staigmenų netruks. Į Lukiškių aikštę atletai grįš apie vidurdienį ir ten kovos iki galo. Transliaciją iš Lukiškių aikštės bus galima stebėti nuo 12 val internetu, tad neturintys galimybės stebėti varžybų gyvai, galės palaikyti atletus ir virtualiai. Iš viso yra planuojamos penkios rungtys, kurių metu norima ištestuoti kuo daugiau žmogaus kūno galimybių: greitį, jėgą, ištvermę, lankstumą.

Prakaitas ir pastangos neliks neapdovanotos. Pirmos vietos nugalėtojui ir nugalėtojai atiteks renginio remėjo „Nordika“ 1000 eurų dovanų čekis. Organizatoriai džiaugiasi ilgamečiais šio renginio rėmėjais – pagrindinis rėmėjas jau antrus metus iš eilės yra prekinis ženklas „Perskindol“, kuris prisideda prie pačių varžybų organizavimo bei visakeriopai pasirūpina atletais.

„Matome, kaip auga funkcinio sporto populiarumas ir norime prisidėti prie tolimensio jo augimo, o LFC jau įrodė, kad tai bene didžiausias ir labiausiai įtraukiantis ne tik atletus, bet ir visus sporto mėgėjų renginys Baltijos šalyse“, – tikina prekinio ženklo „Perskindol“ atstovai.

Pramoga visiems

„Šis renginys skirtas ne tik funkcinio fitneso profesionalams bei aistruoliams. Mes norime, kad funkcinis fitnesas taptų prieinamas kuo daugiau žmonių. Neprivalai būti profesionaliu atletu, kad galėtum sudalyvauti. Mes suteikiame šansą daugumai varžytis su geriausiais. Turbūt vienas pagrindiu šių varžybų arkliuku – tai geras laikas tarp bendraminčių. Sportas, gera muzika, puiki atmosfera, o vakare vainikuojanti dar ir šou programa“, – pasakojo LFC organizatoriai Vaidotas Kviklys ir Jurgita Medutytė.

Pramogų žiūrovams tikrai netrūks. Šalia pagrindinio renginio Lukiškių aikštėje vyks gyvo garso koncertas, atletai bandys gerinti Lietuvos rekordus, varžybas komentuos „Power hit radio“ vedėjai, bus daug prizų ir kitų pramogų.

Skaityti visą pranešimą