Lietuvos pašonėje „Mercedes-Benz“ ketina statyti milijardo eurų vertės gamyklą

Prieš 1 metus 73

„Mercedes-Benz“ paskelbė apie planus investuoti daugiau nei 1 mlrd. eurų į gamyklos pietvakarių Lenkijoje, kurioje bus gaminami tik elektriniai furgonai, statybą, skelbia „Reuters“.

„Mes gaminsime ateities transporto priemones“, – sakė „Mercedes-Benz Vans“ padalinio vadovas Mathiasas Geisenas, kalbėdamas kartu su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu po to, kai abi šalys pasirašė susitarimo memorandumą.

„Tai žingsnis link judumo be taršos. <...> Per ateinančius metus [čia] norime investuoti daugiau kaip milijardą eurų. Dėkojame ministrui pirmininkui ir visai Lenkijos vyriausybei už gerą, pasitikėjimu grįstą bendradarbiavimą“, – pridūrė M. Geisenas.

Pastaraisiais metais Lenkija pritraukė nemažai pasaulinių automobilių pramonės milžinių, įskaitant „Volkswagen“ ir „Fiat Chrysler“, investicijų. Tačiau „Mercedes-Benz“ investicijos dydis – 1,3 mlrd. eurų, Lenkijos vyriausybės duomenimis, yra didžiausias iki šiol, praneša dienraštis „Dziennik Gazeta Prawna“.

„Tai aiškus rodiklis, kaip mes plėtojame gamybą ir pramonę Lenkijos ir užsienio investuotojams“, – sakė ministras pirmininkas M. Morawieckis.

Naujoji gamykla įsikurs pietvakariniame Javoro mieste, kur jau veikia „Mercedes-Benz“ gamykla, gaminanti benzininius ir dyzelinius variklius bei baterijas elektromobiliams.

Naujos gamyklos sukūrimas šalia jau esamos gamyklos „padės užtikrinti ilgalaikį konkurencingumą ir leis „Mercedes-Benz Vans“ sėkmingai įžengti į elektros erą“, – sakė M. Geisenas.

Tikimasi, kad gamykla pradės gamybą iki 2025 m. ir joje bus sukurta iki 1 000 naujų darbo vietų, teigė M. Morawieckis. Tačiau Plėtros ir technologijų ministerija teigė, kad joje darbą ras daugiau kaip 2 500 žmonių.

Ankstesniuose pranešimuose buvo nurodyta, kad naujoje gamykloje Lenkijoje „Mercedes-Benz“ dirbs kartu su amerikiečių elektromobilių gamintoja „Rivian“. Tačiau JAV įmonė paskelbė, kad atsisako šio sandorio ir vietoj to daugiausia dėmesio skirs savo transporto priemonėms.

Skaityti visą pranešimą