Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Kriūnas: ne susiskaldymas, o geri santykiai turi vyrauti Lietuvos sporto padangėje

Prieš 1 metus 43

Geriausia 2022-ųjų Lietuvos sporto federacija pripažintas Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas pasiruošęs naujiems iššūkiams, kurie laukia Juodojo vandens triušio metais, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Puikūs metai, kai kurčiųjų vasaros žaidynėse Brazilijoje, Europos kurčiųjų badmintono čempionate ir kitose tarptautinėse varžybose iškovojome gausybę medalių – nueina į istoriją, – teigė Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto (LKSK) prezidentas Edvinas Kriūnas. – 2023-iaisiais sportininkų su klausos negalia laukia nauji iššūkiai – pasaulio vyrų ir moterų krepšinio, imtynių, orientavimosi sporto, badmintono, Europos lengvosios atletikos ir žaibo šachmatų čempionatai, kuriuose tikimės aukštų – prizinių vietų. “

Vadovas viliasi, kad šį mėnesį, valstybės, rėmėjų, kurie kurčiųjų sportui labai svarbūs, lėšomis pavyks suformuoti tokį biudžetą, koks numatytas, nes rinktinių laukia tolimos kelionės į Aziją, į Pietų Ameriką. Taip pat E. Kriūnas tikisi, kad bus pinigų kurčiųjų sporto plėtotei, jaunųjų sportininkų ugdymui, nes jie – kurčiųjų sporto ateitis.

„Kurtieji atletai yra geriausiai Lietuvos garbę svarbiausiose neįgaliųjų pasaulio ir Europos čempionatuose ginantys žmonės su negalia. LKSK pagal sportininkus, tarptautinėse arenose laimėtus medalius ir pagal visus kitus rodiklius – yra akivaizdžiai didžiausia neįgaliųjų sporto organizacija šalyje. Todėl didžiuodamiesi tuo ir toliau norime nemažinti tempo bei toliau garsinti sportuojančius žmones, iš kurių gamta kažką atėmė“, – teigė E. Kriūnas.

2023-iuosius Lietuvos sporto organizacijos pasitiko kiek kitaip nei buvo įpratusios pastaraisiais metais, nes šalies sporto reikalai ir finansai patikėti naujai suburtai Nacionalinei sporto agentūrai (NSA).

„Buvo žengtas teisingas žingsnis, nes Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, šios įstaigos vadovai ir be sporto turi apsčiai rūpesčių. Tikimės glaudaus bendradarbiavimo su NSA ieškant geriausių kompromisų mūsų sportininkams, treneriams, taip pat idėjų įgyvendinimams, kaip padaryti dar geriau ir dalinantis gerąja praktika. O su ŠMSM sieksime ir toliau ieškoti geriausių variantų, kaip valstybėje užtikrinti klausos negalią turintiems asmenimis prieinamumą prie sporto“, – kokia laukia veikla, planais dalijosi E. Kriūnas.

Anot LKSK prezidento, kurčiųjų sporto organizacija, siekdama ir toliau būti pavyzdžiu ne tik kitoms neįgaliųjų, bet ir sveikųjų sporto federacijoms, nori su visomis palaikyti draugiškus, kolegiškus, sportinius ryšius.

„Linkėdamas visiems sėkmingų metų, noriu pasakyti, kad mūsų visų pergalės yra Lietuvos sporto, šalies žmonių pergalės“, – pastebėjo LKSK vadovas E. Kriūnas.

Skaityti visą pranešimą