Lietuvoje kaip čempionas sutiktas Maslobojevas apie „vagystę“ ringe: pasijutau, lyg kažkas norėtų atimti mano vaiką

Prieš 1 metus 55

„Aš noriu anuliuoti šią kovą ir viską padaryti iš naujo“, – sakė į Lietuvą po skandalingos kovos Vokietijoje grįžęs kovotojas Sergejus Maslobojevas.

Prieš tris mėnesius skambiausią pergalę „Glory“ organizacijoje atšventęs S. Maslobojevas šį kartą buvo piktas ir nusivylęs – dėl prakirstos kojos kovos tęsti negalėjęs lietuvis prarado pussunkio svorio kategorijos čempiono diržą.

„Glory 83“ turnyre Esene (Vokietija) kovojęs S. Maslobojevas pralaimėjo Donegi Abenai.

Į Vilniaus oro uostą grįžusį kovotoją sutiko šeima ir artimieji. S. Maslobojevas neslėpė savo emocijų: „Kaip sako žmona, ji yra vienintelė moteris, kuri mane neprašydama priverčia atsiklaupti ant kelių. Tai tikrai ir širdelė suminkštėja. Visada prieš išeidamas į ringą prisimenu šeimą ir vaikus, visus artimuosius. Prieš kovą būna visko – ir apsiverkiu, ir išsišaukiu. Taip užsivedu ir žinau, kad esu ne vienas, ir jėgų yra papildomų daugiau daryti tai, ką aš darau, nes darbas tai tikrai nelengvas.“

Ketvirtame raunde teisėjas nusprendė sustabdyti kovą dėl kirstinės žaizdos S. Maslobojevo kojoje. Išgirdęs tokį teisėjo verdiktą lietuvis buvo be galo nepatenkintas ir emocionaliais šūksniais išreiškė savo nusivylimą. Po akimirkos jis paliko ringą, o tribūnose susirinkę žiūrovai nušvilpė jame likusį D. Abeną.

Iki šio epizodo kova ringe vyko gana panašiai, tačiau šiokią tokią persvarą savo rankose laikė lietuvio oponentas. Pirmajame raunde jam pergalę skyrė 3 teisėjai, o S. Maslobojevui 2. Antrame situacija buvo identiška, tačiau trečiajame 3 teisėjų palankumą jau gavo Lietuvos kovotojas.

S. Maslobojevas iki tol „Glory“ organizacijoje žengė be pralaimėjimų.

– Kokios mintys aplankė tuo metu, kai vienas iš medikų pasakė, kad nebegalėsite tęsti kovos?

– Visų pirma, naudodamasis proga, norėčiau padėkoti visiems lietuvaičiams, kurie palaikė prieš kovą ir kovos metu. Negalėčiau pasakyti, kad aš jaučiausi, jog būčiau Vokietijoje. Aš jaučiuosi kaip Lietuvoje, buvo pilna lietuvių, visi nuoširdžiai ir stipriai palaikė. Tikrai visiems ačiū už palaikymą.

Apie tai, kas dabar įvyko, nelabai noriu komentuoti. Komanda šiuo metu daro viską, kas įmanoma, kad paneigtų tą sprendimą ir paverstų tą kovą į taip vadinamą „no contest“. Tai reikštų, kad ji būtų anuliuojama, čempiono diržas grįžtų atgal pas čempioną ir būtų galima daryti revanšą. Po kovos buvau labai užsivedęs, labai daug prikalbėjau, nes aš pirmą kartą gyvenime pasijutau, lyg kažkas iš manęs norėtų atimti mano vaiką. Apie tą diržą svajojome daugybę metų.

– Kiek tas laukimo procesas gali trukti? Ar yra pavyzdžių iš anksčiau?

– Kaip jie sakė, toks atvejis su daktaru nutinka pirmą kartą. Mes galėjome rašyti protestą ir už tai sumokėjome pinigus. Mes tą ir padarėme, bet sako galima apeliuoti dėl teisėjų darbo ir sprendimų, bet dėl daktarų kaip ir negalima. Tas daktaras teigė, kad kojos kaulas yra lūžęs ir dėl to mus „nuėmė“, nors žaizda yra lygiai tokia pati, kokia buvo ankstesnėje kovoje ir su tokia žaizda aš kovojau tris raundus. Jis net nebandė sustabdyti kraujavimo ar valyti kraujo, tiesiog pasižiūrėjo ir nutraukė. Manau, kad tai buvo labai nekompetentinga iš jo pusės. Tikiuosi, kad organizacija atsižvelgs ir padarys išimtį. Jie gali man siūlyti revanšą, bet aš nenoriu turėti pralaimėjimo šioje organizacijoje. Aš noriu anuliuoti šią kovą ir viską padaryti iš naujo.

– Ar jaučiate kojos skausmą?

– Kaip matote, galiu net šokinėti. Ar eidamas šlubuoju? Man nieko nėra. Man tiesiog prasikirto ta pati žaizda, mane susiuvo ir viskas. Po kovos išėjau iš arenos, bet grįžau, nes žmona paprašė grįžti ir viską atlikti iki galo, nes reikėjo protestą rašyti. Kol aš sėdėjau rūbinėje man nebėgo kraujas, tiesiog nustojo bėgti. Paskui atėjo nepriklausomas daktaras, jis apžiūrėjo ir pamatė, kad nėra jokio lūžio ir kovą buvo galima tęsti. Mes tada specialiai nuvažiavome į vietinę ligoninę, padarėme rentgeną, susiuvo, apžiūrėjo ir išrašė, kad lūžio ar skilimo nėra, yra tiesiog pažeista oda ir tiek.

– Po kovos sakėte, kad svarstysite palikti „Glory“ organizaciją. Tai buvo daugiau emocijos?

– Aš kol kas susilaikysiu nuo šito atsakymo.

– Kaip manote, ar iki tos žaizdos buvote arčiau pergalės už varžovą?

– Viskas ėjosi pagal planą. Planas buvo pradėti lėtai, atiduoti jam iniciatyvą. Žinojau, kad jis mėgsta rodyti savo galią ir jeigu jis fiziškai perlaužia savo priešininką, tai jis pradeda jį „valgyti“ ir pasijaučia gerai. Mano darbas ir buvo duoti jam dirbti, parodyti, kad jis man nieko nesugeba padaryti, jį išvarginti ir po antro raundo pradėti savo konkretų darbą. Tas ir buvo – trečią raundą aš laimėjau, ketvirtą aš laiminėjau, o kitame jau buvo paruošę, kaip jį siųsti miegoti. Viskas buvo pagal planą. Jeigu ir nesigautų, tai taškais aš tikrai būčiau laimėjęs šią kovą.

– Ar yra aišku, kada sulauksite organizacijos atsakymo?

– Kelios savaitės gal. Jie kol kas pažadėti nieko negali.

Skaityti visą pranešimą