Lietuvių pajėgumą įvertinęs Kuzminskas turi aiškius prioritetus: rinktinė visada buvo ir bus šventas reikalas

Prieš 1 metus 70

Mindaugas Kuzminskas tampa vienu iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės veteranų, o dabar kartu su Kęstučio Kemzūros vadovaujama rinktine jau ruošiasi pasaulio čempionato atrankos lango mačui prieš Prancūzijos rinktinę. 

M. Kuzminskas iš klubo Turkijoje sulaukė papildomų klausimų, ar nori vykti į rinktinę, tačiau lietuvio prioritetai buvo aiškūs.

„Man rinktinė visada buvo ir bus šventas reikalas. Noras buvo didelis, klubas tiesiog pasiteiravo, ar tikrai noriu važiuoti. Normalu, kad klubai dažniausiai yra toje pusėje, kad žaidėjai pailsėtų“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Lietuvis Turkijoje atstovauja Izmiro „Pinar Karšiyaka“ ekipai, kurioje vidutiniškai pelno po 13,3 taško, atkovoja po 4,3 kamuolio ir atlieka po 0,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Yra surinkta nauja komanda, žaidžiame neblogai, laimime tą, ką ir turime laimėti. Ką treneris žadėjo, kokią rolę turėjau turėti, tokią ir turiu. Šeimynai irgi Turkijoje patinka“, – apie naują patirtį kalbėjo M. Kuzminskas.

Lietuvos rinktinė atrankos lango susitikimus pradės nuo mačo su Prancūzijos rinktine. Tiesa, M. Kuzminskas pripažįsta, kad kol kas varžovų subtilybių nežino: „Dar tik pirma treniruotė. Dar tik ryt pradėsime ruoštis jiems, tada ir žinosime.“

Tačiau vienas dalykas yra aiškus – prancūzų gretose prieš lietuvius debiutuos talentingasis Victoras Wembanyama, kuriam komplimentų negailėjo M. Kuzminskas. Tiesa, Lietuvos rinktinės veteranas pabrėžė, kad negalima išskirti tik 18-mečio prancūzo.

„Toks talentas gimsta vienas per n metų. Labai smagu, kad jis atvyks, kad turėsime progą pasivaržyti su juo. Manau, kad ir be jo Prancūzijos rinktinė turi nemažai garsių vardų ir gerų žaidėjų. Tikrai nesikoncentruosime tik į jį, nes ten yra ir taip kam žaisti“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Vertindamas Lietuvos rinktinės pajėgumą šiame atrankos lange M. Kuzminskas buvo atviras – mano, kad rinktinė yra šiek tiek silpnesė.

„Žiūriu, kad vis mažiau lieka „mano chebros“. Smagu, mėgaujuosi, kol esu kviečiamas, kol galiu žaisti, galiu padėti, vienareikšmiškai, tik teigiamos emocijos. Jei sakyti tiesiai šviesiai – manau, kad esame truputį silpnesni nei buvome praėjusiuose languose. Tam tikri žaidėjai – Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis – perėjo į Eurolygą, negali prisijungti, bet su tuo, ką turime, ir žaisime“, – teigė krepšininkas.

Šioje rinktinėje M. Kuzminskas užima veterano vaidmenį, tiesa, pats krepšininkas nesiruošia rodyti dirbtinos lyderystės aikštelėje: „Manau, kad tokie dalykai turi būti natūralūs, negali perspausti. Jei matysiu, kad kažkur galiu padėti, taip ir bus.“

Lietuvos rinktinė šiame atrankos lange lapkričio 11 d. Panevėžyje kausis su prancūzais, o lapkričio 14 d. išvykoje žais su Juodkalnija.

Kol kas šioje atrankoje savo grupėje lietuviai yra iškovoję 7 pergales ir patyrę tris pralaimėjimus ir K grupėje rikiuojasi pirmi.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Arnas Velička, Mantas Rubštavičius, Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Gytis Radzevičius, Kristupas Žemaitis, Marekas Blaževičius, Margiris Normantas, Martynas Echodas, Mindaugas Girdžiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Regimantas Miniotas, Vaidas Kariniauskas.

Skaityti visą pranešimą