Lenkijos ambasadorius pareiškė, kad šalis gali būti priversta įsitraukti į karą – Varšuva informaciją tikslina

Prieš 1 metus 361

Lenkijos ambasadorius Paryžiuje Janas Emerykas Rościszewski interviu prancūzų televizijai pareiškė, kad jei Ukraina pralaimėtų karą Rusijai, gali susidaryti situacija, kai į karą būtų priversti įstraukti lenkai. Lenkijos ambasada nurodė, kad žodžiai buvo išimti iš konteksto.

„Ne NATO, Lenkija ar Slovakija didina spaudimą, bet Rusija, kuri įsiveržė į Ukrainą. Rusija, kuri užiminėja teritorijas. Rusija, kuri žudo žmones. Ir Rusija, kuri grobia ukrainiečių vaikus. Todėl arba šiandien Ukraina apgins savo nepriklausomybę, arba mes turėsime įsitraukti į šį konfliktą. Nes mūsų pagrindinėms vertybėms, kurios yra mūsų civilizacijos ir kultūros pamatas, kyla grėsmė. Todėl neturėsime kitų pasirinkimų kaip tik įsitraukti į konfliktą“, – interviu Prancūzijos televizijai LCI sakė diplomatas.

Diplomatinė atstovybė paragino susilaikyti nuo sensacijų ir nurodė, kad dalis žiniasklaidos ambasadoriaus žodžius interpretavo „išimtus iš konteksto“, praneša „Ukrainskaja Pravda“.

„Per 30-ies minučių pokalbį ambasadorius Rościszewskis pasisakė už sąjungininkų paramą Ukrainai. Jis kalbėjo apie Rusijos keliamą grėsmę Europai ir europiečių vertybėms. (...) Atidus viso pokalbio klusymas padeda suprasti, kad nebuvo kalbama apie jokį tiesioginį Lenkijos įsitraukimą į konfliktą, tik perspėjama dėl pasekmių, kurias gali sukelti Ukrainos nugalėjimas: Rusijos atakos (prieš) ar kitų Vidurio Europos valstybių – Lenkijos ir Baltijos šalių – įsitraukimas“, rašoma ambasados pranešime.

Ambasadorius savo interviu pabrėžė, kad Lenkija šiuo metu nekariauja, bet „daro viską, kad padėtų Ukrainai ir apsisaugotų pati“.

Skaityti visą pranešimą